Ce frumos! Preotul a pictat flori pentru a-i feri pe enoriași de îmbolnăvire

Ultima actualizare:

    Așa arată curtea bisericii "Ioan iacob Hozevitul" din FloreștiFotografii: Nicu Cherciu
Așa arată curtea bisericii "Ioan iacob Hozevitul" din FloreștiFotografii: Nicu Cherciu

Un preot creativ a amenajat curtea bisericii sale din comuna Florești (Cluj), astfel încât enoriașii să nu se infecteze cu noul coronavirus. Astfel, părintele a pictat flori, la distanţe de 1,5 metri, pentru a marca spaţiul din curte conform normelor de distanţare socială. De asemenea, accesul în curtea bisericii se va face cu masca.

Culori în curtea bisericii ! Preotul Ovidiu Ciprian Marţiş a amenajat curtea Parohiei Ortodoxe „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, din Florești (Cluj), pictând flori la distanţe de 1,5 metri, pentru ca enoriașii să-și ocupe locul fără să fie expuși pericolului de îmbolnăvire cu COVID – 19. De altfel, el îi îndeamnă pe credincioşi să ia toate măsurile de precauţie: măşti de protecţie, distanţare, accesul în biserică pentru maximum 10 persoane.

Substanțe de dezinfectare

Redăm mai jos mesajul postat pe Facebook de Ciprian Marţiş. „Iubiţi credincioşi, a venit vremea mult aşteptată să ne bucurăm ... Ne putem întâlni la biserică pentru a da Slavă lui Dumnezeu ÎMPREUNĂ! De la ora 10:00 vom săvârşi Sfânta Liturghie. Potrivit îndrumărilor autorităţilor bisericeşti, vom respecta prevederile legale ale stării de alertă. Vom sluji afară în altarul de vară, iar dumneavoastră, credincioşii noştri, veţi purta mască şi veţi păstra distanţa de 1,5 metri unul faţă de celălalt. În acest semn, la intrarea în curtea Bisericii veţi fi poftiţi la o floricică la alegere. De asemenea la intrare în curtea Bisericii o să aveţi la dispoziţie substanţe de dezinfectare pe care trebuie să le folosiţi, şi când veniţi, şi când plecaţi.  Important!!! ... Veţi putea intra şi în Biserică pe partea stângă, maximum zece persoane, pentru Închinare, pomelnice, rugăciune, şi veţi ieşi pe partea dreaptă!”, a postat părintele înaintea Sfintei Liturgii de duminică.

“Doamne ajută, părinte!"

Iniţiativa preotului clujean a fost apreciată de credincioşi: „Doamne ajută, cred că numai in Rai poate fi așa de frumos. Felicitari”, a comentat Livia. „Doamne ajută, parinte, să duceţi la bun sfârşit ceea ce aţi început cu ajutorul lui Dumnezeu, Maicii Domnuluilui și Sfântului Ioan Iacob Hozevitul”, a scris Monica.

Vezi galerie foto pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
Marcel Ciolacu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net