Ce să faci și ce să eviți pentru a avea un an nou plin de succes

Ultima actualizare:

    Obiceiuri și superstiții privind noaptea de RevelionFoto: Mediafax
Obiceiuri și superstiții privind noaptea de RevelionFoto: Mediafax

Fiecare popor are setul lui de superstiţii asociate cu diferite sărbători, iar cele de Revelion sunt foarte numeroase. Află care sunt lucrurile pe care ar trebui să le faci, dar și ce ar trebui să eviți pentru a avea noroc în anul care vine.

Pentru a avea noroc la bani în anul următor, este recomandat să își achiți toate datoriile înainte de noapte de Revelion. Se spune că trebuie să scapi de toate datoriile înainte de noul an, altfel vei continua să îţi faci altele pe tot parcursul lui. Indiferent că este adevărat sau fals, întotdeauna este plăcut să îţi începi anul fără griji prea multe.

Să faci mult zgomot. În popor, există câteva obiceiuri ce ţin de noaptea dintre ani pentru a aduce şansa de partea oamenilor. De exemplu, se spune că pentru a te feri de spiritele rele şi a le alunga, trebuie să faci cât mai mult zgomot la miezul nopţii.

Poartă haine noi. Se spune că cine poartă haine noi de Anul Nou va fi norocos tot anul.

Optează pentru un accesoriu sau o piesă vestimentară de culoarea roșie pentru a avea noroc în dragoste.

Să nu arunci nimic din casă. Dacă ai ţinut petrecerea de Revelion la tine acasă, atunci se zice că nu este bine să arunci în prima zi a anului nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru că astfel ţi-ai arunca şi norocul. 

Se spune că pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac, consideră superstiţioşii.

Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriţi să aveţi parte de afecţiune în anul ce vine. În caz contrar, veţi avea un an cu puţine satisfacţii sentimentale.

În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiţia spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste. Cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi tot timpul aşa, de aceea se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate discuţiile în contradictoriu. În afară faptului că nu sunt deloc plăcute, acestea atrag şi ghinionul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net