Ce salariu încasa un ospătar care servea angajații din Guvern: „O masă după fiecare ședință”
Dacă până acum angajații din Guvern beneficiau de mese impecabile după fiecare ședință, această practică va fi eliminată pentru reducerea cheltuielilor. De aceste servicii se ocupau opt ospătari care primeau salarii consistente!

Mihai Jurca, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului, a declarat vineri că Guvernul cheltuia lunar aproximativ 300.000 de lei doar pe protocol, iar din această sumă, 80.000 de lei mergeau direct către salariile celor opt ospătari. Mai exact, fiecare ospătar primea un salariu mediu de aproape 10.000 de lei pe lună pentru pregătirea meselor înainte și după ședințele oficiale:
„Cheltuielile de protocol sunt aproximativ, și vă dau cifre generice, trei milioane de lei pe an bugetate, dintre care 2,3 milioane de lei revin RAPPS-ului sub formă de, le denumesc generic, cheltuieli de restaurant, în care avem, de exemplu, o cheltuială fixă lunară de 80.000 de lei cu opt ospătari care deservesc demnitarii, sigur și Cabinetul prim-ministrului, și avem în medie 300.000 de lei, am avut 300.000 de lei pe lună protocol, cheltuieli cu protocolul”, a afirmat șeful Cancelariei, potrivit Agerpres.
„Era uzual obiceiul de a avea o masă după fiecare ședință”
Mihai Jurca a precizat totodată că demnitarilor le va fi interzis de acum înainte să mai organizeze mese și bufete în cadrul ședințelor:
„Avem o alocare lunară de 300 de lei per cabinet de secretar de stat sau consilier de stat, 500 de lei pentru șeful Cancelariei, din care de obicei cheltuiești apă, cafea, ceai pentru orice invitați, pentru orice ședință pe care o ai în Guvern, dar în același timp demnitarii pot organiza bufet, mese, tot în cadrul acelorași ședințe.
Și era uzual obiceiul de a avea o masă după fiecare ședință de guvern, un bufet după fiecare ședință de guvern. Vom reduce aceste cheltuieli, interzicând demnitarilor să mai poată organiza mese, bufet în cadrul ședințelor.
Sigur, e nevoie ca fiecare cabinet să aibă posibilitatea să aibă o apă, o cafea, un ceai și, în același timp, am eliminat bufetul de după fiecare ședință de guvern. Este clar că suntem atenți și la volumul de activități, acțiuni pe zona de protocol, dar un alt lucru foarte important de menționat și s-ar putea să fie cu un impact mai mare decât volumul numărul de mese pe care îl organizăm”, a declarat șeful Cancelariei Prim-Ministrului.



































