Ce scrie ├«n textul mo╚Ťiunii de cenzur─â ╚Öi de c├óte voturi e nevoie pentru a demite Guvernul D─âncil─â

13 iunie 2019
image
Opozi┼úia a adunat p├ón─â acum 207 voturi din cele 233 necesare pentru adoptarea mo┼úiunii de cenzur─â, dar votul se va da abia mar╚Ťi, 18 iunieFOTO: adevarul.ro

Opozi┼úia a adunat p├ón─â acum 207 voturi din cele 233 necesare pentru adoptarea mo┼úiunii de cenzur─â, dar votul se va da abia mar╚Ťi, 18 iunie. Uite ce scrie ├«n textul mo╚Ťiunii de cenzur─â ╚Öi de c├óte voturi e nevoie pentru a demite Guvernul D─âncil─â.

Mo┼úiunea de cenzur─â ├«mpotriva Guvernului D─âncil─â a fost depus─â ┼či citit─â miercuri (12 iunie) ├«n plenul Camerelor reunite, de c─âtre liberalul Gigel ┼×tirbu. Num─ârul parlamentarilor prezen┼úi ├«n sal─â a fost foarte mic, absen┼úii fiind din toate partidele. Dezbaterea motiunii ├«n plenul Camerelor reunite este programat─â mar┼úi (18 iunie), c├ónd este a┼čteptat ┼či votul, scrie news.ro.

Mo┼úiunea este semnat─â de 173 de parlamentari,a anun┼úat miercuri deputatul PNL Raluca Turcan, preciz├ónd c─â nu sunt ├«nc─â suficiente voturi, dar ÔÇŁjocul merge mai departeÔÇŁ.

ÔÇŁP├ón─â ├«n prezent sunt asigurate voturile a 207 parlamentari, ├«ns─â negocierile sunt ├«n desf─â┼úurareÔÇŁ, au declarat sursele citate, num─ârul minim de voturi necesar pentru ca mo┼úiunea s─â fie adoptat─â fiind 233.

ÔÇŁPatru grupuri parlamentare PNL, USR, PMP, ┼či UMDR ┼či-au asumat s─â transpun─â ├«n ac┼úiune parlamentar─â rezultatul votului. Sper─âm c─â la vot vor veni ┼či al┼úi colegi.  De asemenea, au semnat ┼či patru colegi neafilia┼úi din Parlament. Nu sunt suficiente voturi ├«n momentul de fa┼ú─â, dar jocul merge mai departe pentru c─â este un joc pentru Rom├ónia normal─â, rom├ónii de r├ónd ┼či pentru transparen┼ú─â ┼či responsabilitateÔÇŁ, a spus Raluca Turcan, citat─â de news.ro.

ÔÇŁ├Än doi ani ┼či jum─âtate, PSD ┼či ALDE au dezbinat o ┼úar─â ├«ntreag─â, au distrus rolul institu┼úiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis ┼čansa de a moderniza ┼úara ┼či au atentat constant la bazele democra┼úiei rom├óne┼čti ┼či ale statului de drept! ├Än 26 mai 2019, PSD a reu┼čit s─â ne uneasc─â pe to┼úi, pe cei de acas─â ┼či din str─âin─âtate, ca s─â ne salv─âm ┼úara din m├óinile PSD ┼či am reu┼čit!ÔÇŁ, afirm─â semnatarii ├«n textul mo┼úiunii.

Ce scrie ├«n textul mo╚Ťiunii de cenzur─â

ÔÇŁA┼úi destabilizat ├«ntreaga arhitectur─â constitu┼úional─â a statului rom├ón, prin destructurarea sistematic─â a institu┼úiilor constitu┼úionale, prin sl─âbirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politic─â pe baz─â de numiri de incompeten┼úi ┼či serviliÔÇŁ, i se repro┼čeaz─â premierului.

MOŢIUNE DE CENZURĂ

Guvernul D─âncil─â trebuie demis! F─âr─â OUG-uri, f─âr─â parole de acces ┼či f─âr─â cozi la vot!

Domnule Pre┼čedinte al Senatului, Domnule Pre┼čedinte al Camerei Deputa┼úilor, Doamnelor ┼či domnilor senatori ┼či deputa┼úi, Doamn─â Prim-ministru, Doamnelor ┼či domnilor mini┼čtri,  

Duminic─â, 26 mai 2019, rom├ónii au votat ├«ntr-un mod cov├ór┼čitor cea mai legitim─â mo┼úiune de cenzur─â ├«mpotriva celei mai toxice guvern─âri din ultimii 30 de ani! ├Än 26 mai, rom├ónii au spus un DA categoric pentru o Rom├ónie normal─â ┼či un NU categoric discursului ┼či ac┼úiunilor anti-europene ┼či anti-justi┼úie ale PSD! Sanc┼úiunea ├«mpotriva PSD ┼či ├«mpotriva Guvernului vine direct de la cet─â┼úeni, care au spus r─âspicat c─â nu mai vor un guvern incapabil s─â duc─â ┼úara spre bine ┼či care are o singur─â prioritate f─â┼úi┼č─â ÔÇô atacurile permanente la adresa justi┼úiei. ├Än doi ani ┼či jum─âtate, PSD ┼či ALDE au dezbinat o ┼úar─â ├«ntreag─â, au distrus rolul institu┼úiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis ┼čansa de a moderniza ┼úara ┼či au atentat constant la bazele democra┼úiei rom├óne┼čti ┼či ale statului de drept! ├Än 26 mai 2019, PSD a reu┼čit s─â ne uneasc─â pe to┼úi, pe cei de acas─â ┼či din str─âin─âtate, ca s─â ne salv─âm ┼úara din m├óinile PSD ┼či am reu┼čit!

Doamn─â Prim-ministru,

Rolul dumneavoastr─â s-a ├«ncheiat! Nu mai ave┼úi niciun motiv ┼či niciun rost s─â mai r─âm├óne┼úi prim-ministru. Pute┼úi pleca lini┼čtit─â acas─â, pentru c─â cet─â┼úenii rom├óni v-au luat un bilet doar dus. Pleca┼úi, dar nu ├«nainte s─â r─âspunde┼úi politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, ├«mpreun─â cu Teodor Mele┼čcanu ┼či Carmen Dan, l-a┼úi condus ├«mpotriva a milioane de rom├óni din diaspora. Ac┼úiunile dumneavoastr─â din ziua votului nu trebuie s─â atrag─â doar r─âspunderea politic─â, adic─â demiterea din func┼úia de prim-ministru, ci ┼či r─âspunderea legal─â! V-am avertizat de mai multe ori c─â, indiferent cine v─â preseaz─â ┼či v─â ├«mpinge la ac┼úiuni ilegale ┼či anti-na┼úionale, cea care va r─âspunde legal sunte┼úi dumneavoastr─â. At├óta vreme c├ót cet─â┼úeanul de r├ónd r─âspunde ├«n fa┼úa legii, f─âr─â privilegii ┼či discrimin─âri, ┼či dumneavoastr─â trebuie s─â da┼úi socoteal─â pentru fapte premeditate prin care a┼úi blocat exercitarea unor drepturi fundamentale ale cet─â┼úenilor rom├óni. Dac─â nu a┼úi putut s─â-i gaza┼úi ca la Bucure┼čti, ├«n 10 august, pe rom├ónii care nu vor o ┼úar─â condus─â de incompeten┼úi ┼či de corup┼úi, atunci v-a┼úi g├óndit s─â-i umili┼úi ┼či s─â-i batjocori┼úi, ┼úin├óndu-i la cozi interminabile, pentru ca ├«ntr-un final s─â nu mai poat─â vota. Recunoa┼čte┼úi ast─âzi, ├«n fa┼úa rom├ónilor, care ar fi fost pentru PSD rezultatul alegerilor din 26 mai dac─â to┼úi rom├ónii din diaspora ar fi putut s─â voteze! Din p─âcate, nu v─â dezminte┼úi ┼či, ├«n loc s─â v─â da┼úi demisia ┼či s─â v─â cere┼úi scuze rom├ónilor pentru atentatul la democra┼úie pe care l-a┼úi dirijat, a┼úi considerat de cuviin┼ú─â s─â sfida┼úi pe toat─â lumea ┼či s─â-l numi┼úi ├«n Guvern pe Titus Corl─â┼úean, cel care ┼či-a b─âtut joc de cet─â┼úenii rom├óni ┼či care i-a ├«mpiedicat s─â voteze ├«n anul 2014! A┼úi folosit institu┼úiile statului rom├ón ├«mpotriva propriilor cet─â┼úeni, mai ales ├«mpotriva celor care au spus cu voce tare c─â s-au s─âturat de PSD ┼či de incompeten┼úii care conduc ┼úara. ÔÇŁDuba de TopoloveniÔÇŁ, ÔÇŁParola de T├órgovi┼čteÔÇŁ sau ÔÇ×Nimicul de SuceavaÔÇŁ sunt m─ârci ├«nregistrate oficial ale PSD ┼či ele sunt expresia modului ├«n care voi v─â raporta┼úi de 30 de ani la cet─â┼úenii rom├óni. Degeaba PSD ┼či-a schimbat blana de mai multe ori, din FSN ├«n PDSR, PSDR sau PSD, pentru c─â nu a┼úi renun┼úat niciun moment la mentalit─â┼úile ┼či n─âravurile de dinainte de 1989. Nu ┼čti┼úi s─â guverna┼úi dec├ót prin amenin┼ú─âri, ┼čantaj, violen┼úe ┼či teroare, iar contraperforman┼úele guvern─ârii sunt ascunse ├«n spatele minciunilor, manipul─ârilor ┼či falsific─ârii realit─â┼úii.

A┼úi destabilizat ├«ntreaga arhitectur─â constitu┼úional─â a statului rom├ón, prin destructurarea sistematic─â a institu┼úiilor constitu┼úionale, prin sl─âbirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politic─â pe baz─â de numiri de incompeten┼úi ┼či servili. Mai mult, a┼úi ├«ncercat s─â destabiliza┼úi ┼či subordona┼úi justi┼úia rom├ón─â pentru a v─â salva membrii corup┼úi ┼či clientela politic─â, f─âr─â a ┼úine cont de faptul c─â victimele colaterale au fost cet─â┼úenii rom├óni care s-au trezit ├«ntr-un paradis al infractorilor. Doamnelor ┼či domnilor, Guvernul PSD-ALDE trebuie demis imediat, pentru c─â vom sta ├«n continuare cu sufletul la gur─â, ori de c├óte ori este ┼čedin┼ú─â de guvern, iar pe ordinea de zi vor ap─ârea, de nic─âieri, noi ordonan┼úe de urgen┼ú─â toxice.

Nimeni nu mai are ├«ncredere ├«n PSD ┼či ALDE c─â nu vor relua atacul la sistemul judiciar ┼či la adresa legisla┼úiei penale. Poate c─â PSD se simte eliberat de Liviu Dragnea, ├«ns─â noua conducere a partidului-stat este sus┼úinut─â ┼či ├«nconjurat─â de acela┼či grup numeros de in┼či cu probleme grfave ├«n justi┼úie, care-┼či freac─â m├óinile de ner─âbdare ┼či abia a┼čteapt─â s─â scrie ordonan┼úe de urgen┼ú─â ├«n favoarea corup┼úilor.

Cum s─â mai aib─â cineva ├«ncredere ├«ntr-un prim-ministru sus┼úinut de PSD-ALDE, at├óta vreme c├ót ┼čase milioane ┼či jum─âtate de rom├óni au r─âspuns cu un DA hot─âr├ót la referendum, iar voi v─â face┼úi c─â nu vede┼úi ┼či nu ├«n┼úelege┼úi! Rom├ónii v-au spus cu subiect ┼či predicat c─â ┼úara nu vrea amnistie ┼či gra┼úiere pentru corup┼úi ┼či v-au interzis categoric s─â mai da┼úi ordonan┼úe de urgen┼ú─â care s─â distrug─â ┼či ceea ce a mai r─âmas din sistemul de justi┼úie din ┼úar─â. Trebuie s─â pleca┼úi pentru c─â exist─â riscul major s─â nu ┼úine┼úi cont de votul exprimat de rom├óni la referendum ├«n chestiunile care privesc justi┼úia, a┼ča cum nu a┼úi dat doi bani pe opiniile ┼či recomand─ârile venite de la Comisia de la Vene┼úia, de la Comisia European─â ┼či Parlamentul European, de la partenerii no┼čtri interna┼úionali, atunci c├ónd a┼úi dat ordonan┼úe de urgen┼ú─â care au afectat grav sistemul judiciar. ┼×tim c─â v-a┼úi propus s─â izola┼úi Rom├ónia ┼či s-o scoate┼úi, bucat─â cu bucat─â, din Uniunea European─â, ├«ns─â cet─â┼úenii v-au oprit la timp ┼či v-au spus s─â merge┼úi acas─â!

Citește și

Mo╚Ťiunea de cenzur─â ├«mpotriva Guvernului D─âncil─â a fost respins─â

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irina iubit 1 jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg