Ce scuză a invocat un tânăr prins drogat la volan? „Am luat un...”

După incidentul de la SAGA, în care doi tineri și-au pierdut viața în urma consumului de stupefiante, autoritățile din România au organizat din ce în ce mai multe controale. Weekend-ul trecut un număr mare de conducători auto au fost prinși sub influența substanțelor interzise, iar polițiștii au publicat mai multe informații.

Petrecerile au fost în toi pe parcursul ultimelor zile, iar românii care s-au urcat la volan deși au consumat băuturi alcoolice sau, mai rău, stupefiante, au fost taxați dur de agenții de la rutieră. Agenții de poliție, însă, s-au lovit de tot felul de scuze, căci mulți dintre șoferi nu își recunosc faptele, chiar dacă etilotestul și drugtestul indică o încălcare clară a legii.

Nu rata: Cum a ajutat Poliția Română o refugiată din Ucraina, care a făcut accident de mașină, în Vrancea

În speranța că vor scăpa basma curată, unii români le spun polițiștilor de la rutieră că se grăbesc în diferite locuri, cel mai des la spital, „că naște soția”, atunci când depășesc viteza regulamentară. Cei care sunt prinși că au băut alcool au inventat scuze mult mai creative și dau vina pe „salata cu oțet” sau „salata de murături” atunci când etilotestul indică prezența alcoolemiei.

Ce le-a spus un tânăr polițiștilor când a fost prins drogat la volan

Un băiat și-a lăsat imaginația liberă și, când a fost depistat pozitiv pentru trei substanțe interzise: cocaină, cannabis și amfetamină, le-a explicat agenților că a luat un analgezic, după ce a încercat să folosească scuza clasică: „am mâncat oțet”. Întreaga întâmplare a fost relatată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și: Polițist, prins cu droguri la festivalul Saga, din București

„Dialog aseară între un polițist și un conducator auto:

– Cocaină- pozitiv. Canabis-pozitiv. Amfetamină-pozitiv.

– V-am zis, am mâncat o salată cu oțet.

– Vedeți că le-ați încurcat. Salata cu oțet e scuza pentru cei care au băut. La dumneavoastră alcoolemia e zero. Altă problemă aveți. Sigur nu ați consumat nimic?

– Sigur nu… și sigur e de la nurofen. Am luat un nurofen.

– Și ați mâncat și o salată cu oțet.

– Văd că nu înțelegeți. Dați-mi amendă, luați-mi permisul…

– Facem și un dosar penal. Și mai e ceva, o să stați puțin de vorbă cu colegii mei de acolo. Cu ei discutați despre farmacie.

– Ce farmacie?

– Cea de unde ați luat nurofenul.

– Păi nu l-am luat de la farmacie.

– Exact așa am zis și noi.

Recomandare: ca să nu vă puneți viața în pericol, luați nurofen doar de la farmacie.

Altfel, ‘nurofenul’ dat de un ‘prieten’ vă va da mari dureri de cap și vă va pune viața în pericol”, se arată pe rețelele de socializare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
schi buscat jpeg
elevi jpg
lege angajati (sursa foto Pexels)
bani de Craciun jpg
Portocale jpg
castigatoare loto captura video jpg
1 amenda 56004600 jpg jpeg