Ceașca de sănătate: Sucul de portocale are putere tămăduitoare

25 martie 2020
article img
Putem să combatem oboseala și apatia cu suc de portocale, care are puteri tămăduitoareFoto: adevarul.ro

În zilele acestea, când trebuie să stam în casă, principala noastră prioritate este revigorarea organismului. Putem să combatem oboseala și apatia cu suc de portocale, care are puteri tămăduitoare.

Preocupat de puterea tămăduitoare a băuturilor tonice asupra organismului, în studiul ”Băuturi tonice, renumite pentru efectul lor terapeutic în anotimpul rece”, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, ne recomandă să consumăm patru băuturi tonice pe care le putem prepara în casă.

Portocala conține unele dintre cele mai importante substanțe tămăduitoare: vitamina A, complexul de vitamine B și vitamina C. În compoziția parfumatului fruct se regăsesc, de asemenea, flavonoide  și oligoelemente, ingrediente care contribuie la menținerea unui echilibru al organismului.

Cum se prepară sucul de portocale

Înainte de stoarcere, portocala trebuie spălată cu apă călduță care  îndepărtează microbii și înmoaie fructul. Folosind această strategie,  prin stoarcere, se obține o cantitate mai mare de suc.

Sucul de portocale asigură un plus de sănătate

Sucul de portocale tratează stările gripale, durerile de cap, durerile musculare, astenia, ajută sistemul respirator și îmbunătățește rezistența la boli. De asemenea, delicioasa licoare stimulează sănătatea cardiovasculară, contribuie la prevenirea anemiei și susține sănătatea digestivă. Totodată, sucul de portocale elimină pietrele și nisipul  de la nivelul rinichilor.

Cum se administrează sucul de portocale

Terapeuții europeni susțin că persoanele cu probleme cardiace trebuie să consume suc de portocale din mai multe motive: acesta conține  și acid folic natural, care ajută inima, deoarece reduce riscul apariției aritmiei cardiace și previne instalarea aterosclerozei. Sucul de portocale este benefic și pentru sănătatea rinichilor.

Din vremuri îndepărtate, călugării din Asia, de exemplu, considerau că sucul de portocale este un balsam vindecător pentru rinichi, deoarece oxalații  și urații  erau dizolvați de acidul citric conținut de portocale.

Pentru eliminarea  calculilor sau a nisipului acumulat în rinichi, se  recomandă, și în zilele noastre, o  cură de 7 zile  cu suc de portocale, iar doza băută  trebuie să crească de la 500 ml, până ajunge la cantitatea de 750-800 ml pe zi.

Citeşte şi:

Drojdia de bere, alimentul-medicament miraculos pentru multe boli

Coronavirus. 4 mituri despre usturoi, înghețată sau apă pe care ar trebui să le ignori