Cel mai lung caltaboş din lume: 208,2 metri


    Maeştrii bucătari  au îmbinat maţele  după o metodă secretăFoto: adevarul.ro
Maeştrii bucătari au îmbinat maţele după o metodă secretăFoto: adevarul.ro

Performanţă! Mai mulţi bucătari au preparat duminică, la Oradea, un caltaboş neamaivăzut, care măsoară 208,2 metri. Maeştrii bihoreni au doborât astfel recordul deţinut de oraşul spaniol Burgos, unde fusese pregătit un caltaboş de “numai” 187,2 metri. Recordul mondial a fost stabilit în timpul festivalului - concurs  “D’ale porcului”.

Ai noştri au dat lovitura! În vreme ce spaniolii au preparat caltaboş crud (sângerete), măcelarii bihoreni au realizat caltaboşul-record după reţeta tradiţională, doar din carne şi măruntaie din porc, orez şi condimente. „Au fost 37 de kilograme de ficat, 15 kilograme de plămâni, rinichi şi alte măruntaie de porc, 55 de kilograme de cap de porc (grăsimi, slănină şi carne de porc) şi 42 de kilograme de orez”, explică, pentru adevarul.ro, Nicolae Pop, directorul festivalului culinar găzduit la Oradea. “Condimentele folosite? Două kilograme de piper, două kilograme de cimbru, 30 de plicuri a câte 50 de grame de enibahar şi cinci kilograme de sare. Maţele sunt în lungime de câte 18–20 de metri şi sunt îmbinate de măcelarii noştri într-un mod tradiţional ştiut numai de ei”, adaugă Pop. Performanţa reuşită duminică de echipa de bucătari va fi omologată de Cartea Recordurilor.   Festivalul “D’ale porcului” a reunit 17  echipe din Bihor, din Ungaria şi din Satu Mare. Echipele au pregătit cârnaţi, caltaboşi, grătare şi alte bucate specifice satelor în care locuiesc. Preparatele au fost analizate de un juriu din care a făcut parte şi Bogdan Vandici, câştigătorul emisiunii “Chefi la cuţite” 2018.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
catherine zeta jones png
FotoJet (5) jpg
cub rebeca onoriu png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg