Cine este Alexandru Gigantu`, baritonul care a cântat imnul României la Ziua Națională. A interpretat cele 11 strofe fără tabletă cu versuri

Românii au avut parte de o surpriză de proporții astăzi, 1 decembrie, Ziua Națională a României. Imnul țării noastre a fost interpretat de baritonul Ștefan Alexandru Constantin, fiul faimosului Nicu Gigantu, ultimul lăutar de modă veche. 

Alexandru Gigantu în timp ce interpreta imnul / foto: Observator
Alexandru Gigantu în timp ce interpreta imnul / foto: Observator

Alexandru Gigantu a interpretat la modul superlativ imnul românesc, fără a fi nevoit să se ajute de versurile celor 11 strofe, și a cântat fără reproș. 

Alexandru Gigantu: „Sentimentul acesta de român patriot ar trebui să existe în fiecare zi”

Începând din anul 2017, Alexandru Constantin este solist  al Ansamblului Artistic ”Doina” al Armatei. Cât despre reușitele sale pe plan profesional, tânărul spune că tatăl lui nu are niciun merit. 

„Sunt invitat oficial la toate delegațiile și momentele oficiale ale Ministerului Apărării pentru a cânta imnul și alte cântece. Este cea de-a cincea paradă la care cânt. Prima dată, l-am cântat la parada din 2017. De fiecare dată când sunt cooptat să cânt imnul național, emoția este diferită, dar frumoasă, încerc să o folosesc în mod constructiv. Sentimentul acesta de român patriot ar trebui să existe în fiecare zi, nu doar în zi de sărbătoare. Este un moment deosebit, este o onoare pentru mine de fiecare dată, accept cu plăcere și doresc să iasă lucrurile cât mai bine, îmi place performanța”, a spus, pentru Gândul, tânărul. 

Cât timp a exersat Alexandru Gigantu până a cânta imnul în fața unei țări 

Alexandru Constantin a mărturisit că repetițiile înainte de Ziua Națională a României cu început în urmă cu mai bine de o lună. Nu este pentru prima dată când cântă imnul la un eveniment de o asemenea amploare, mărturisind că, deși exersează suficient înainte de marele moment, tot nu scapă de emoții. 

„Noi începem cu o lună înainte repetițiile, dar, chiar dacă se fac repetiții temeinic, momentul actului artistic a fost emoționant. Prima dată când am interpretat imnul, emoțiile au fost ieșite din comun”, a mai spus Alexandru Constantin, pentru sursa amintită mai sus. 

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net