Click! a mers cu Dacia MCV la inspecţie

Ultima actualizare:

    În urma testelor  efectuate la staţia  ITP a reieşit că  această Dacie  poluează sub  limitele admiseFoto: Roberto Sălceanu
În urma testelor efectuate la staţia ITP a reieşit că această Dacie poluează sub limitele admiseFoto: Roberto Sălceanu

Zeci de modele de maşini, de la zeci de producători, vor fi luate la puricat în urma celui mai mare scandal auto din ultimii ani. Printre ele, şi Dacia!

Gradul de poluare al autoturismelor Dacia va fi verificat în cadrul unei anchete privind emisiile de noxe. Autoritatea germană pentru transport rutier (KBA) a luat această decizie în urma megascandalului Volkswagen. Grupul auto este acuzat că a folosit un soft buclucaş care i-ar fi permis să manipuleze testele de emisii, raportând cifre de câteva ori mai mici decât ar fi în realitate.

KBA susţine că există suspiciuni şi în cazul altor producători auto străini, iar Dacia nu putea să lipsească de pe lista neagră. Specialiştii ITP sunt însă optimişti: motoraşele Dacia, mai ales cele diesel, vizate de anchetă, sunt economice şi destul de prietenoase cu mediul, spun ei.

“Avem aici un MCV 1,5 dci, cu peste 200.000 km la bord. Factorul de opacitate, care măsoară numărul de particule pe volum, este sub 1, în condiţiile în care limita admisă la motorizarea euro 4 este 1,5. Maşina se comportă destul de bine şi nu poluează. În cazul motorizărilor Euro 5, situaţia stă şi mai bine, datorită filtrului de particule. Concluzia: Daciile diesel nu cred că au fost măsluite”, ne-a mărturisit Florin Bucătaru, şeful unei staţii ITP din Capitală.

Printre mărcile vizate de autorităţile germane de control se numără Audi, BMW, Ford, Opel, Mercedes, Porsche, Smart, Volkswagen, Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Hyundai, Honda, Jeep, Land Rover, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Toyota şi Volvo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net