Click! îţi spune cum poţi plăti impozitele şi taxele locale

Ultima actualizare:

Plata la ghişeu - această modalitate de plată este recomandată persoanelor care au acumulat, de-a lungul timpului, dobânzi de întârziere.

Plata la ghişeu se face la direcţiile specializate ale primăriilor, la sediile CEC sau la oficiile poştale. Însă,  această modalitate de plată are un mare dezavantaj: casieriile unde poţi plăti dările către stat sunt, uneori, foarte departe de casa ta. Mersul pe jos, statul în picioare în mijloacele de transport în comun, înghesuiala şi timpul pierdut sunt un mare inconvenient.

Un alt mare dezavantaj este statul la coadă în faţa  ghişeului timp de zeci de minute. Uneori, nici casiera nu este prea amabilă şi nici celelalte persoane care stau la coadă. Nu de puţine ori ai asistat la certuri şi discuţii de genul „De ce aţi intrat în faţă?"

Plata on-line - cei care doresc să achite dările de la propriul calculator trebuie mai întâi să se autentifice în sistemul instituţiei respective. Autorităţile locale permit acest lucru fie pe baza CNP, fie cu ajutorul unei parole de acces, care se obţine după depunerea unei cereri la primărie. Sistemul de gestiune electronică a taxelor şi impozitelor locale nu stochează nici o informaţie despre datele cardului cu care se efectuează tranzacţia, datele proprietarului cardului, sumele disponibile în debit, codurile de activare sau codurile înscrise pe card. Astfel, plata on-line este o modalitate de achitare a dărilor către stat rapidă şi foarte sigură. Dovada de plată îţi va fi furnizată pe o adresă de e-mail.

Plata prin E-banking - se face de pe site-ul băncii la care eşti client cu condiţia ca această bancă să fie furnizoare de e-banking. Contribuabilul trebuie să deţină sau să încheie un contract cu una dintre băncile furnizoare de e-banking.

Plata prin POS - o altă modalitate de plată este plata folosind cardul de debit sau de credit, adică prin POS. Dacă doreşti să achiţi suma de bani pentru bugetul local prin POS va trebui să te prezinţi la sediul Serviciului Public pentru Finanţe Publice Locale cu cartea de identitate şi cardul cu care doreşti să plăteşti.Pentru a evita cozile, unele primării au postat pe site-uri anunţuri prin care îi informează pe contribuabili că pot să achite aceste obligaţii fiscale şi pe cale electronică. În prezent, peste 100 de primării din Bucureşti şi din ţară au POS-uri la ghişee.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net