CNSU a aprobat testele de salivă în școli. Statul cumpără 70 de milioane de teste

image
foto: Shutterstock

Comitetul Na┼úional pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â a aprobat s├ómb─ât─â achizi┼úionarea a 70 de milioane de teste rapide de saliv─â pentru depistarea COVID-19 ├«n vederea monitoriz─ârii riscului epidemiologic ├«n ┼čcoli.

Comitetul Na┼úional pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â (CNSU) a aprobat Hot─âr├órea nr. 83, privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din prob─â de saliv─â, ├«n categoria stocurilor de urgen┼ú─â medical─â de strict─â necesitate.

Statul va cump─âra 70 de milioane de teste de saliv─â pentru ╚Öcoli, decizia fiind aprobat─â s├ómb─ât─â ├«n cadrul ╚Öedin╚Ťei Comitetului Na╚Ťional pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (CNSU), condus de premierul Florin C├«╚Ťu.

Se aprob─â stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgen╚Ť─â medical─â de strict─â necesitate, const├ónd ├«n teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din prob─â de saliv─â, ├«n scopul monitoriz─ârii permanente ╚Öi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├óntÔÇŁ, se arat─â ├«n hot─âr├órea CNSU. Fondurile necesare achizi╚Ťiei vor veni din Fondul de rezerv─â la dispozi╚Ťia Guvernului.

Citește și:

Testele rapide Covid. Cum func╚Ťioneaz─â? Cine le poate cump─âra? C├ót de sigure sunt?

Decizie CNSU. ╚ścolile r─âm├ón deschise indiferent de rata de infectare. Teste din saliv─â pentru elevi ╚Öi profesori

bote bal contesa JPG
roland stanescu jpg
Tiriac
image png
01 jpg
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac chinezesc jpeg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
anpc litoral mancare restaurante litoral
nephentes pudica jpg
instagram social media jpg
VPN jpg