Conducerea Liceului Jean Monnet a fost demisă după scandalul sexual dintre un profesor şi o elevă

Decizia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, vine în urma scandalurilor de proporţii care au zguduit în ultima lună unul dintre cele mai celebre licee din Capitală, „Jean Monnet“.

Luna trecută, Oana R. (17 ani), elevă a liceului, şi-a acuzat profesorul de sport, pe Dan Octavian Vişan (27 de ani), că ar fi violat-o într-o excursie la Predeal. Fata a făcut plângere la Poliţie, iar dascălul a fost, iniţial, reţinut pentru 24 de ore.

Procurorii au făcut recurs şi, după aproape două săptămâni, profesorul a primit mandat de arestare preventivă din partea judecătorilor, pentru 29 de zile, fiind acuzat de sex cu minori.

"Controlul efectuat a arătat că relaţia nefirească între profesor şi elevă, indiferent de cât de emancipat este mediul de la «Jean Monnet», a fost şi rezultatul unor disfuncţionalităţi grave în conducerea liceului şi gestionarea relaţiei părinte - şcoală. Evident, instanţa este cea care va decide asupra naturii acestei relaţii. Se vede clar că, atunci când conducerea şcolii nu îşi face datoria, efectele sunt grave", a spus, duminică, ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a precizat astăzi că, printre alte măsuri, a decis demiterea, conform procedurilor legale, a întregii conduceri şi monitorizarea de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a activităţii în liceu pe o perioadă de un an.

"Faptul că în acest liceu sunt şi elevi cu o stare materială bună nu trebuie să dea liceului un statut aparte. Legea este identică pentru toţi şi angajamentul Ministerului pentru disciplină, ordine şi rigoare este cât se poate de puternic", a mai spus ministrul Funeriu.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Pe aceeaşi temă:

DESFRÂU LA JEAN MONNET! Cele mai bune prietene ale elevei violate s-au îmbătat în club şi s-au pus pe furat

De ce a fost arestat profesorul de sport de la Jean Monnet. Vezi motivarea instanţei!

Eleva de la Jean Monnet a fost violată sau nu? Raportul IML indică fisuri anale - VIDEO

EXCLUSIV! Fostul iubit al elevei de la «Jean Monnet»: «Nu cred că a violat-o proful»

FotoJet jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
ramona si cazacu jpeg
ruxi bas  crop 1635169168 jpg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg