Copii din Ialomița în stare gravă, spălați pe cap cu insecticid pentru igiena oilor

Tomoxanul, un insecticid pentru igiena oilor folosit la țară ca medicament anti-răie, face din nou victime printre copii. De data aceasta în Țăndărei, un oraș de aproape 13.000 de locuitori din județul Ialomița. Patru copii în vârstă de 1 an, 4 ani, 7 ani și 17 ani au fost aduși în stare gravă la spitalul orășenesc după ce mama lor I-a spălat pe cap cu Tomoxan. În 2021, din același motiv au murit trei copii în Brașov. 

Copiii aveau răie iar mama i-a spălat cu ce a găsit în casă
Copiii din Țăndărei au fost spălați cu un insecticid folosit pentru igiena oilor. Foto: rptv.ro

În cazul de la Țăndărei, cea care a dat alarma a fost chiar mama copiilor care s-a speriat după ce toți minorii au început să se simtă rău și să acuze dureri mari de cap.

În ce stare au fost aduși la spital copiii din Țăndărei

Pe 28 august la ora 14.30, mama lor I-a adus la spitalul din Țăndărei pe cei doi copii mai mici, în vârstă de 1 și 4 ani care se aflau în starea cea mai gravă. Aceștia au fost aduși de mama lor la Spitalul din Țăndărei la Unitatea de Primiri Urgențe unde imediat medicii, văzând starea copiilor au decis să fie duși cu salvările la spitalul cel mai important din județ, cel de la Alexandria.

De aici, cum starea micuților se agrava, pediatrii de gardă au cerut trmiterea copiilor la cel mai mare spital de copii din România, Grigore Alexandrescu din București. Pentru copilul de un an transportul a fost făcut cu un elicopter SMURD iar cel de 4 ani a fost preluat de o ambulanță.

Mama între timp și-a adus în stare gravă la spitalul din Țăndărei și ceilalți doi copii. Și aceștia acuzau aceleași simptome, dureri mari de cap și vărsături. Alte două ambulanțe au preluat și acești copii și I-au transportat tot la „Grigore Alexandrescu”.

La închiderea ediției toți cei patru copii se simțeau mai bine, nu mai aveau senzații de rău dar durerile de cap și greața persistau. Femeia a recunoscut că toți cei patru copii au fost spălați la grămadă cu un insecticid pentru igiena oilor deoarece aveau râie și „așa se face la noi când au păduchi” după cum a declarat ialomițeanca. 

În 2021, insecticidul pentru oi a omorât trei copii 

În luna mai 2021, trei fetițe de 7, 8 și 9 ani din comuna brașoveană Ungra, au ajuns în stare gravă la spital, după ce mama a încercat să le scape de păduchi spălându-le cu Tomoxan, o substanţă toxică folosită împotriva râie.

La scurt timp după ce mama s-a apucat să-i spele pe copii cu această substanţă, cele trei fetiţe au început să se simtă rău, iar părinţii au chemat ambulanţa. Două dintre fetițe, cele de 7 și 9 ani au murit la poarta casei, iar a treia a decedat în chinuri la Spitalul Județean din Târgu Mureș, la o zi după moartea surioarelor ei 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net