Copiii din ziua de azi, tot mai deștepți și implicați! Iată cu ce se îndeletnicesc!

Ultima actualizare:
Mărţişorul celebrează venirea primăverii
Mărţişorul celebrează venirea primăverii

Chiar dacă sistemul educațional din România are numeroase probleme, elevii reușesc să-i mai spele imaginea prin proiectele în care se implică, realizările și preocupările lor. Văzând la ce nivel ajung, zâmbim cu mândrie și cumva liniștiți că țara aceasta mai are o șansă.

Dezbateri după modelul ONU, la liceul Gheorghe Lazăr

Elevii de la Gheorghe Lazăr, unul dintre cele mai bune licee din țară, organizează în perioada 15-18 februarie o dezbatere după modelul adunărilor ONU. Pe perioada celor 4 zile, conferința Lazăr Model United Nations (LazărMUN), desfășurată sub motto-ul “Take Hold of Our Future”, aduce la un loc tineri din toată țara și vor vorbi despre subiecte de natură socială, politică şi economică cu impact global. Chiar dacă e ținut și organizat de copii, evenimentul e cât se poate de serios. Vor participa profesori și oficialități, printre care domnul Preston Savarese, atașat politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, și domnul Michel Monsauret, atașat pentru cooperare educațională, Institutul Francez, Ambasada Franței în România. Conferințele LazărMUN ) au fost create pentru liceenii şi studenţii pasionaţi de diplomaţie, ştiinţe politice sau relaţii internaţionale și reprezintă o simulare în limba engleză a adunărilor din cadrul Organizației Natiunilor Unite (ONU), în care au loc discuţii pe diverse teme de actualitate internațională.

39 de echipe de robotică luptă pentru calificarea la Campionatul Național

Tot începând de mâine, elevii de liceu care fac parte din programul de robotică implementat de Asociația „Nație Prin Educație” intră într-o perioadă decisivă: regionalele de calificare. Ele debutează la Iași, în perioada 15 – 17 februarie, când 39 de echipe își vor disputa calificarea în etapa superioară a competiției, Campionatul Național (22 – 24 martie, București). Printre cele 39 de echipe de robotiști care se vor întâlni la Iași în acest weekend se află și una din Kiev, Ucraina. La finalul acestei săptămâni, doar 31 dintre ele își vor asigura un loc pentru finala de la București. Este foarte important pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii, care sunt în plină dezvoltare personală și profesională, să înțeleagă exact cum evoluează o echipă și un produs făcute de ei. Robotiștii noștri au acum ocazia să vadă unde excelează robotul lor și unde mai trebuie să facă îmbunătățiri, astfel încât să își sporească șansele să câștige”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”.

Cei mici învață să pună bani la pușculiță

Pe 23 și 24 februarie, la Promonada Mall din București are loc Târgul de Mărțișor al Copiilor Antreprenori", un eveniment de vânzare în cadrul căruia copiii își vor expune produsele homemade concepute chiar de ei, mărtișoare și dulciuri. Copiii învață să producă ceva, să-și valorifice talentul și să înțeleagă valoarea banilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net