CRAIOVA. O gravidă suspectă de Covid-19 a murit într-un izolator. Femeia de 36 de ani urma să nască

13 noiembrie 2020
article img
Foto: Arhivă Click

O femeie în vârstă de 36 ani, gravidă în ultimul trimestru de sarcină, a decedat într-un spital din Craiova, în izolator. Cauza morţii nu a fost încă stabilită.

O gravidă de 36 ani a murit în această dimineaţa la UPU Craiova. Femeia a fost transferată de la Spitalul suport-COVID-19 din Băilesti, la spitalul Filantropia-Maternitate. De aici, însă, pentru că Terapia Intensivă a spitalului nu este prinsă în protocolul COVID, a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, scrie adevarul.ro.

Starea femeii era gravă, avea temperatură şi respira greu, saturaţia în oxigen fiind sub 80 unităţi. Gravidei i s-au prelevat probe pentru efectuarea testului, fiind plasată într-un salon izolator, în aşteptarea rezultatului. Un medic ginecolog a consultat-o în UPU, acesta constatând că starea pacientei este stabilă. Toate acestea s-au petrecut azi-noapte, în această dimineaţă, în jurul orei 10.00, femeia intrând însă în stop cardio-respirator şi decedând. Nici copilul nu a mai putut fi salvat.