«Cronco», cioara care are camera ei şi bea suc. Povestea înduioşătoare a păsării care a fost adoptată de doi tineri

Ultima actualizare:

    Îi place să stea pe umărul lui Dumitru
Îi place să stea pe umărul lui Dumitru

Suflet mare! Dumitru a găsit acum o jumătate de an, în Parcul Central din Târgu Jiu, o cioară care nu mai putea să zboare. Era doar un pui rănit, care rătăcea printre copacii şi aleile parcului care găzduieşte Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. Dumitru a dus înaripata la un medic veterinar, pentru a o salva. După ce s-a întremat, pasărea a rămas în casa gorjenilor.

O familie din Târgu Jiu are, de peste şase luni, un nou membru necuvântător. Nu e nici căţel, nici pisicuţă, nici măcar un canar, ci o cioară. Amuzată, Simona (28 de ani) îşi aminteşte: „Soţul meu, Dumitru, m-a sunat din parc şi mi-a spus că a găsit o cioară, apoi m-a întrebat dacă poate s-o aducă acasă. Am fost de acord, după care am mers la veterinar. Medicul i-a prescris păsării vitamine şi antibiotice, iar după câteva zile a început să se pună pe picioare. Mânca şi începuse să devină vioaie. A stat la noi în casă şi, după ce a petrecut o perioadă, timp în care ne-am jucat şi i-am acordat îngrijirea necesară, n-a mai plecat“.

“Cronco”, o pasăre jucăuşă
“Cronco”, o pasăre jucăuşă

Simona şi Dumitru s-au ataşat de “Cronco” şi i-au amenajat în grădina casei un adăpost. Cioara a fost mutată apoi în casă, fiind acum un membru cu drepturi depline în familie: „Stătea închisă şi când veneam de la serviciu o scoteam afară, la plimbare, prin grădină, dar îi plăcea să stea doar pe mână. Stătea numai după noi. De cinci luni l-am mutat pe «Cronco» cu noi, în casă, pentru că îl considerăm un membru al familiei. Este foarte cuminte, are camera lui, are jucăriile preferate, iar mai nou avem şi o lesă specială cu care îl scoatem la plimbare în parc“. Mai mult, „Cronco“ are şi o cană personalizată. Prietenii şi rudele care au venit în vizită şi-au arătat uimirea pentru faptul că Simona şi Dumitru au adoptat o cioară şi pentru atenţia pe care i-o acordă. „Era ceva bizar pentru mulţi oameni că avem o astfel de pasăre în casă. Noi suntem iubitori de animale şi nu contează ce spune lumea, fiindcă ne-am ataşat de ea“, mărturiseşte Simona pentru adevarul.ro.

Înaripata are o cană personalizată
Înaripata are o cană personalizată

Simona şi soţul ei i-au cumpărat ciorii şi mai multe jucării din plastic: „Îi place să construiască. Scoate diverse sunete apropiate de cuvintele noastre prin care încearcă să comunice cu noi, dar şi cu jucăriile sale. Şi noi ne mirăm când o auzim. Sperăm că în curând va şi vorbi. Ne străduim s-o învăţăm câteva cuvinte de bază”, adaugă tânăra din Târgu Jiu.

Mănâncă piept de pui şi orez fiert

Cei doi tineri s-au documentat şi au reuşit să-i ofere păsării condiţii corespunzătoare şi chiar un iluminat adecvat: „Am descoperit un grup pe Facebook format din americani şi canadieni, care deţin păsări. Am început să întreb despre modul de hrănire. Cioara noastră are o alimentaţie sănătoasă, bazată pe fructe, legume, orez fiert şi piept de pui, iar sucul de morcovi este preferatul lui. Îi plac mult şi afinele. I-am cumpărat bec UVA şi UVB special pentru păsări, care are aceleaşi proprietăţi ca şi soarele. Penajul nu-i este afectat, ci din contră, i se schimbă penele, îi strălucesc şi este foarte fericit. Ieşim adesea cu el la plimbare“. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net