Cum a ajuns un român importator de permise false după ce s-a însurat cu o basarabeancă

Ultima actualizare:

Un bărbat din județul Dâmbovița a ajuns în pușcărie după ce le-a vândut consătenilor săi permise falsificate în Republica Moldova. Totul a început după ce bărbatul, poreclit Ciuciubau, s-a însurat cu o basarabeancă.

Dumitru N. le-a vândut vecinilor săi permise falsificate în Republica Moldova. Foto: Poliția Română
Dumitru N. le-a vândut vecinilor săi permise falsificate în Republica Moldova. Foto: Poliția Română

Povestea de dragoste dintre Dumitru N., zis Ciuciubau, în vârstă de 58 de ani, și soția sa, de origine din Republica Moldova, a început în octombrie 2018. Cei doi s-au căsătorit la numai câteva luni după ce s-au cunoscut, iar în decembrie 2019 totul a luat o întorsătură penală.

Ciuciubau și soția sa s-au dus atunci în vizită la rudele din Republica Moldova. Acolo, soția i-a făcut cunoștință lui Ciuciubau cu un cetățean moldovean care i-a propus o afacere bănoasă.

Ciuciubau a relatat totul în fața magistraților care au judecat dosarul de fals. În dosar au fost trimise în judecată șapte persoane din județul Dâmbovița, Dumitru N., zis „Ciuciubau”, alături de alte șase persoane cărora le-a făcut rost, în schimbul unor sume de bani, de permise false.

Potrivit rechizitoriului, în primăvara anului 2019 şi în toamna anului 2019, „Ciuciubau” a colectat datele de identificare ale celor șase „clienți” și câte o fotografie a fiecăruia. Datele au fost trimise în Republica Moldova, unui cetățean moldovean, care confecționa permisele false în schimbul unei sume de bani care ajungeau și până la 2.000 de euro.

Cum a fost convins Ciuciubau să intre în afacere

La proces, Dumitru N., cel care s-a ocupat de „importul” permiselor false, a recunoscut acuzațiile și a povestit cum a ajuns să intre în afacere și cum a racolat clienți interesați de obținerea unui permis fals în schimbul unei sume de bani.

În călătoria din Republica Moldova, Ciuciubau a discutat și singur cu bărbatul cu care i-a făcut cunoștință soția. Cetățeanul moldovean i-a spus că el poate procura permise de conducere româneşti. „Pentru a-i întări convingerea, i-a arătat mai multe permise, în jur de 30, din diferite zone ale ţării, care păreau eliberate de către autorităţile române. Cu privire la aceste permise de conducere, I. (n.r. cetățeanul moldovean) i-a spus că sunt reale, şi în două luni după eliberare, vor fi introduse în bazele de date”, se mai arată în rechizitoriu, potrivit Ziare.com.

Cetățeanul moldovean i-a mai spus lui „Ciuciubau” că pentru fiecare client găsit îi oferă 300 de euro.

Întors în țară, Dumitru N. și-a racolat clienții din rândul vecinilor din sat. în scurt timp bărbatului i s-a dus vestea că poate face rost de permise false, dar poițiștii au intrat pe fir și au deschis o anchetă. Astfel, atât „Ciuciubau”, cât și șase clienți ai săi au fost trimiși în judecată.

„Ciuciubau”, condamnat la închisoare cu executare

Într-o primă instanță, magistrații de la Judecătoria Târgoviște l-au condamnat pe Ciuciubau la un an și șase luni de închisoare cu executare.

„Se constată că inculpatul a ignorat faptul că prin acţiunile sale, în mod indirect, a pus în pericol siguranţa circulaţiei pre drumurile publice în condiţiile în care persoanele cărora le-a remis permise de conducere false puteau folosi aceste documente.

Se reţine că o persoană care nu are aptitudinile necesare conducerii unui autovehicul pe drumurile publice pune în pericol siguranţa traficului rutier, ceea ce poate avea consecinţe tragice, inclusiv pierderea de vieţi omeneşti”, și-au motivat magistrații decizia.

Sentința a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Ploiești. Judecătorii de aici au menținut, însă, sentința formulată d eprima instanță, astfel încât povestea de dragoste a lui Ciuciubau cu soția basarabeancă se va sfârși după gratii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net