Cum a reușit un comisar să transforme serviciile poliției într-o afacere

Un comisar-șef a transformat serviciile poliției într-o afacere, luând șpăgi pentru a presta serviciile privind programările de permise și înmatriculări.

politia romana 16 jpeg

Polițistul în cauză primea mită chiar în sediul în care serviciile erau prestate. Conform procurilor, acesta lua mită bani, dar și alcool, produse alimentare și cosmetice de nu mai puțin de 16 ori într-o lună.

Comisarul-șef primea sume de bani și bunuri sub formă de mită

Așadar, Curtea de Apel din Galați l-a condamnat definitiv pe polițistul Mitică Petcu, din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi, la o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

De asemenea, și alte trei persoane ce au fost suspectate că au mituit organele legii au fost condamnate cu pedepse cuprinse între un an și doi ani și 8 luni pentru dare de mită. 

”În perioada ianuarie – martie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 50 de lei şi 300 de lei) şi alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru programarea a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme şi preschimbarea fără programare a permisului de conducere”, susţin procurorii.

Banii și bunurile polițistului au fost puse sub sechestru

În urma sentinței, Parchetul a pus sub sechestru mai multe sume de bani, dar și bunuri ce au fost ridicate de la Mitică Petcu. Anterior, procurorii anticorupție au încheiat acorduri privind recunoașterea vinovăției cu cinci persoane ce au fost puse sub acuzare, acestea susținând că i-au acordat mită comisarului-șef Mitică Petcu.

”Acţionând în mod repetat (prin 16 acte materiale de executare), în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale unice, în perioada 16.01.2020 - 06.03.2020, ofiţerul de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.), a primit de la diverse persoane – de fiecare dată în mod direct şi pentru sine, respectiv de fiecare dată în incinta biroului nr. 5 din sediul respectivului serviciu – diverse sume de bani (unele în lei, altele în euro), o sticlă de băutură alcoolică, produse alimentare şi cosmetice – toate care nu i se cuveneau poliţistului – în scopul îndeplinirii / în scopul şi cu rezultatul îndeplinirii / ca urmare a îndeplinirii / în legătură cu îndeplinirea (de la caz la caz) de către ofiţerul de poliţie, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a unor activităţi”, au stabilit anchetatorii.

Citește toată știrea pe Adevărul.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net