Cum a reu╚Öit un comisar s─â transforme serviciile poli╚Ťiei ├«ntr-o afacere

27 ianuarie 2022

Un comisar-╚Öef a transformat serviciile poli╚Ťiei ├«ntr-o afacere, lu├ónd ╚Öp─âgi pentru a presta serviciile privind program─ârile de permise ╚Öi ├«nmatricul─âri.

politia romana 16 jpeg

Poli╚Ťistul ├«n cauz─â primea mit─â chiar ├«n sediul ├«n care serviciile erau prestate. Conform procurilor, acesta lua mit─â bani, dar ╚Öi alcool, produse alimentare ╚Öi cosmetice de nu mai pu╚Ťin de 16 ori ├«ntr-o lun─â.

Comisarul-șef primea sume de bani și bunuri sub formă de mită

A╚Öadar, Curtea de Apel din Gala╚Ťi l-a condamnat definitiv pe poli╚Ťistul Mitic─â Petcu, din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere ┼či ├Änmatriculare a Vehiculelor Gala┼úi, la o sentin╚Ť─â de trei ani de ├«nchisoare cu suspendare pentru luare de mit─â.

De asemenea, ╚Öi alte trei persoane ce au fost suspectate c─â au mituit organele legii au fost condamnate cu pedepse cuprinse ├«ntre un an ╚Öi doi ani ╚Öi 8 luni pentru dare de mit─â. 

ÔÇŁ├Än perioada ianuarie ÔÇô martie 2020, inculpatul Petcu Mitic─â, ├«n calitatea men┼úionat─â mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse ├«ntre 50 de lei ┼či 300 de lei) ┼či alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru programarea a candida┼úilor la examenul pentru ob┼úinerea permisului de conducere, ├«nmatricularea cu prioritate a unor autoturisme ┼či preschimbarea f─âr─â programare a permisului de conducereÔÇŁ, sus┼úin procurorii.

Banii ╚Öi bunurile poli╚Ťistului au fost puse sub sechestru

├Än urma sentin╚Ťei, Parchetul a pus sub sechestru mai multe sume de bani, dar ╚Öi bunuri ce au fost ridicate de la Mitic─â Petcu. Anterior, procurorii anticorup╚Ťie au ├«ncheiat acorduri privind recunoa╚Öterea vinov─â╚Ťiei cu cinci persoane ce au fost puse sub acuzare, acestea sus╚Ťin├ónd c─â i-au acordat mit─â comisarului-╚Öef Mitic─â Petcu.

ÔÇŁAc┼úion├ónd ├«n mod repetat (prin 16 acte materiale de executare), ├«n baza aceleia┼či rezolu┼úii infrac┼úionale unice, ├«n perioada 16.01.2020 - 06.03.2020, ofi┼úerul de poli┼úie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere ┼či ├Änmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.), a primit de la diverse persoane ÔÇô de fiecare dat─â ├«n mod direct ┼či pentru sine, respectiv de fiecare dat─â ├«n incinta biroului nr. 5 din sediul respectivului serviciu ÔÇô diverse sume de bani (unele ├«n lei, altele ├«n euro), o sticl─â de b─âutur─â alcoolic─â, produse alimentare ┼či cosmetice ÔÇô toate care nu i se cuveneau poli┼úistului ÔÇô ├«n scopul ├«ndeplinirii / ├«n scopul ┼či cu rezultatul ├«ndeplinirii / ca urmare a ├«ndeplinirii / ├«n leg─âtur─â cu ├«ndeplinirea (de la caz la caz) de c─âtre ofi┼úerul de poli┼úie, ├«n exercitarea atribu┼úiilor sale de serviciu, a unor activit─â┼úiÔÇŁ, au stabilit anchetatorii.

Cite╚Öte toat─â ╚Ötirea pe Adev─ârul.ro

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
crbl  2 (2) jpg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg