Cum reduci consumul maşinii de spălat

Ultima actualizare:

Foloseşte o temperatură scăzută a apeiTemperatura apei folosită de maşina de spălat poate creşte considerabil consumul de energie electrică. În acest caz, este bine să te bazezi pe detergentul pe care îl foloseşti. Alege o temperatură mai scăzută a apei dar alege detergenţi foarte buni.

Spală mai rar şi mai multEste indicat să porneşti maşina pentru o cantitate mare de rufe, decât pentru o cantitate mică. Cantitatea de energe folosită în aceste cazuri este aproape identică. Aşadar, economiseşte curentul, detergentul şi apa spălând mai rar şi în cantităţi mai mari.

Curăţă filtrul de scameDacă ai o maşină de spălat cu funcţie de uscare, este bine să cureţi des filtrul de scame. Dacă filtrul este plin, hainele se vor usca din ce în ce mai greu, fiind nevoie de reluarea programului pentru o uscare completă.

Foloseşte modul economic de apăÎn cazul în care speli mai puţine haine sau cele pe care le speli nu sunt foarte murdare, foloseşte modul economic de apă. Maşina va folosi o cantitate mai mică de apă şi implicit va consuma mai puţin.

Foloseşte o soluţie anticalcar Pentru a preveni eventualele defecţiuni ce apar din cauza depunerilor din apă, foloseşte o soluţie anticalcar. Pe măsură ce maşina este afectată de calcar, calitatea spălarii scade, rufele nu se mai curăţă bine, iar stoarecerea şi uscarea nu se vor efectua la parametrii normali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apa vie izvor munte png
image
image
image
image
image
image
Ambalaje non SGR jpg
incendiu puternic bucuresti jpg
blocul florentin jpg
vincent tolman bussinesinsider jpg
Arsenie Boca cap jpg
Nicusor dan Fb jpg
pensie jpeg
biserica sf nicolae brasov jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net