Cum să ne petrecem timpul liber, la mare. Sporturi ce pot fi practicate pe plajă

image
Yoga este un sport care poate fi p-racticat pe plajă

Vremea caniculară îi face pe tot mai mulți români să se refugieze pe Litoral pentru a se bucura de briza răcoroasă. Mulți aleg să meargă la mare cu gândul să înoate în valuri să se bronzeze pe plajă sau pur și simplu să stea pe șezlong, la umbra umbrelei, cu o băutură răcoritoare în mână. Alții vor să aibă și alte activități și aleg să își petreacă timpul liber făcând sport.

Chiar dacă un sejur la mare ar părea mai degrabă un prilej de a lenevi și a pune kilograme în plus, iată că nu este deloc așa. Sunt multe activități pe care le poți face în aer liber.

Alergare la malul mării

Cei care vor să vadă răsăritul și să prindă și cura de aerosoli, ar trebui să începe cu plimbări sau alergări pe plajă, cât mai aproape de apă. Medicii ORL-iști chiar recomandă cure de aerosoli în intervalul de timp 06.00-07.00 dimineața sau după ora18.00. Iar jocurile copiilor cât mai aproape de limita dintre nisip și valuri le aduc mari beneficii pentru sănătate.

image
Dacă te plictisești sau vrei să dai câteva kilograme jos, poți să practici volei pe plajă

Mai mult, alergatul pe nisip îmbunătățește balansul și coordonarea. Pentru că nisipiul se mișcă atunci când călcăm pe el,  corpul trebuie să facă multe ajustări pentru a ne menține pe picioare. Astfel depune mai mult efort și acest lucru duce, evident, la consumarea caloriilor și menținerea unui corp tonifiat.

Citeşte şi: Bacterii periculoase, depistate în apă, într-o stațiune de pe Litoral

Yoga și pilates

Dacă sunteți un pic mai comozi și nu doriți să alergați, o altă opțiune ar fi yoga pe plajă. Această activitate ajută corpul să se mențină antrenat și ajută la concentrare și relaxare.

image
Alergarea pe plajă este benefică

Și Pilates-ul este un sport care poate fi practicat pe plajă. Este  un tip de fitness care te ajută să redobândești controlul asupra corpului și să-ți regăsești flexibilitatea și tonusul muscular.. Aceste exerciții sunt ideale pentru a avea un abdomen plat, pentru a scăpa de durerile de spate și pentru întărirea musculaturii.

Volei și fotbal pe plajă

Volei sau fotbal pe plajă sunt alte sporturi care sunt practicate la malul mării. Sunt antrenate toate grupele de mușchi și astfel se pierd și kilogramele în plus. Mai mult, nu trebuie să ai un antrenament special pentru a te juca cu mingea și poate fi practicat de aproape oricine. Medicii ne sfătuiesc însă să nu practicăm, totuși, aceste sporturi în intervalul orar 11.00-17.00 atunci când radiațiile ultraviolete sunt foarte nocive.

Înălțăm zmee

O altă activitate, mai mult pentru copii dar care poate fi practicată și de adulți este înălțatul zmeelor. Nu este foarte complicat, însă necesită concentrare iar alergatul după vântul cel mai bun este un mijloc de a-ti tonifia corpul dar și de a uita de problemele cotidiene. Este totodată un bun prilej de a petrece timp de calitate cu cei mici.

Citeşte şi: Ești însărcinată și vrei pe Litoral? 5 sfaturi utile pentru a te bucura de vacanță

cub andreea antonescu animat gif
sursa foto Pexels.com
FotoJet jpg
298928761 839714603683337 6502115801888948110 n jpg
Anne foto1 GettyImages 140029523 jpg
sursa foto pexels.com
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
image
image
image
image
sursa foto pexels.com
2 3 Popovici text 1 jpeg
foto1 casa chitara copy jpg
calendar ortodox 2021 15 august adormirea maicii domnului png
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg