Cum te îmbraci că să nu îngheți la parada militară de 1 Decembrie

image
De 1 Decembrie va fi destul de frig, dar ne vor ocoli ploile

1 Decembrie, Ziua Națională a României, se anunță una foarte rece. Nu va ploua decât izolat, însă frigul ne va pătrunde până la oase dacă vom ieși afară îmbrăcați necorespunzător. Iar cine va asista la parada și ceremoniile organizate în centrul orașului trebuie să-și ia măsuri de precauție în plus. Statul în picioare, pe loc, ar putea să te facă să simți frigul și mai puternic. Iată un motiv pentru care ar trebui să te îmbraci nu neapărat gros, cât corect!

Parada militară și ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale îi va scoate pe mulți români din casă, chiar dacă afară temperatura aerului va fi una foarte modestă. Nu contează cât de frig este, o dată pe an sărbătorim Marea Unire! Mai ales că acum participarea la eveniment este permisă tuturor. Astfel că, vaccinați și nevaccinați deopotrivă, vom da mână cu mână, ne vom bucura de sărbătoare și vom spera cu toții că nu vom aduce vreun virus acasă. Evident, pentru asta va trebui să purtăm mască de protecție, să păstrăm distanța socială și să ne îmbrăcăm corect pentru vremea de afară.

Nu trebuie să ne fie nici frig, nici cald și să transpirăm! Așa că iată cum ar trebui să te îmbraci corect!

Căciulă, mănuși, fular 

Meteorologii au anunțat frig de 1 Decembrie. În București, temperaturile vor fi negative dimineața, iar maximele de peste zi nu vor depăși 12 grade. Va bate și vântul, pe alocuri, dar, din fericire, vom scăpa de ploaie. Iată un motiv pentru care nu ar trebui să-ți uiți acasă căciula, mănușile și fularul cu care să-ți protejezi gâtul. Iar dacă nu porți fular, îmbracă un pulover pe gât. Cât despre vânt, ca să te ferești, pune pe tine o geacă groasă din fâș prevăzută cu glugă. 

Cu ce te încalți?

Cu ghete sau încălțăminte sport cu talpă mai groasă. Evită cizmele, pantofii cu toc sau bocancii grei de iarnă. Vei sta în picioare, prin urmare va trebui să ai grijă să încalți ceva comod și ușor. Alege un model închis la culoare, din piele și nu din material textil. Pentru că afară nu e nici zăpadă, nici noroi poți înălța o pereche de adidași. 

Îmbracă-te în straturi 

Îmbrăcămintea în straturi este cea mai indicată atunci când afară este frig, iar tu trebuie să stai mult într-un singur loc. Asta înseamnă ai  un maiou, un tricou cu mânecă scurtă sau mânecă lungă,  o bluză cu fermoar și o geacă subțire. Iar dacă ai impresia că ești îmbrăcat prea gros, lasă acasă bluza. 

Cum te aperi de vânt 

Ca să te aperi de vânt, poți îmbrăca  o geacă impermeabilă, din fâș, prevăzută cu glugă și buzunare dar și căptușeală. Cât despre pantalonii pe care ai putea să-i alegi pentru un astfel de moment, uită de blugi și îmbracă ceva călduros, rezistent la frig și vânt, cu căptușeală mai groasă. Blugii nu țin de cald! Nici geaca din piele nu te va ajuta prea mult. Te ferește de vânt, dar nu și de frig.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
Ramzan Kadîrov FOTO Profimedia
politia drone jpg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png