Cum va fi sancționată Diana Șoșoacă pentru scandalul din Parlament: „Măsurile sunt simbolice”


    Diana Șoșoacă a apelat la 112 și a susținut că a fost agresată în Parlament Sursă foto: Inquam Photos
Diana Șoșoacă a apelat la 112 și a susținut că a fost agresată în Parlament Sursă foto: Inquam Photos

Preşedinta Comisiei juridice a Senatului, Iuliana Scântei (PNL), afirmă că senatoarea Diana Şoşoacă riscă să primească un avertisment public scris, pentru derapajele din ultima vreme, ceea ce înseamnă că nu va mai putea lua cuvântul de la tribuna Parlamentului timp de trei luni. Şefa comisiei consideră că măsurile sunt „mai mult la nivel simbolic”.

Iuliana Scântei a declarat, la RFI, că Diana Şoşoacă a mai fost sancţionată în Parlament, însă acest lucru nu pare să o fi împiedicat să afișeze o atitudine belicoasă. 

„Din păcate, probabil că şi această cultură a Parlamentului nu a permis în trecut să se reglementeze prin regulament nişte măsuri foarte severe. Ele sunt mai mult la nivel simbolic, întrucât comportamentul injurios şi exercitarea mandatului în mod abuziv dacă nu constituie în sine o faptă contravenţională penală sau civilă, la nivel parlamentar, regulamentul şi codul de conduită prevăd sancţiuni simbolice pentru acel parlamentar. Primele patru sancţiuni pot fi aplicate şi au fost aplicate în cazul doamnei senator Şoşoacă de preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi au constat în avertismente, mustrări, luarea cuvântului, însemnând întreruperea microfonului, îndepărtarea din sală", a explicat Iuliana Scântei.

Potrivit Iulianei Scântei, Diana Şoşoacă riscă, conform regulamentului, să nu mai poată lua cuvântul de la tribuna Parlamentului timp de trei luni, informează News.ro.

„Ultima sancţiune, aşa cum prevăd regulamentul şi statutul deputaţilor şi senatorilor astăzi, o reprezintă avertismentul public scris. Avertismentul public scris este o măsură de formalizare practic a sancţiunii. Ea este aplicată de Biroul Permanent, în urma verificării de către Comisia Juridică a existenţei unor abateri, care se subscriu aplicării acestui avertisment public scris (...). Noi vom înainta Biroului Permanent raportul, cu constatările abaterilor de la deontologia parlamentară şi vom propune aplicarea acestei ultime sancţiuni disciplinare. Biroul Permanent va vota în plenul şedinţei adoptarea, aplicarea acestei sancţiuni pentru senatorul în cauză şi preşedintele Senatului va trebui să citească plenului sancţiunea. Efectul juridic al sancţiunii este că, vreme de trei luni de zile, senatorul sancţionat nu poate să reprezinte intern şi internaţional interesele alegătorilor, inclusiv prin luări de cuvânt", a adăugat aceasta. 

Diana Șoșoacă, scandal în fața Comisiei Juridice din Parlament


    Diana Șoșoacă Sursă foto: Inquam Photos
Diana Șoșoacă Sursă foto: Inquam Photos

Vă reamintim că marți, Diana Șoșoacă a fost din nou implicată într-un conflict. Scandalul a avut loc la Comisia Juridică din Parlament unde senatoarea Diana Șoșoacă a fost invitată la comisie pentru a fi audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul din Senat, la propunerea liberalilor. Conflictul a început la scurt timp după ce i s-a cerut să poarte o mască de protecție conformă. 

Senatoarei i s-a oferit altă mască, una conformă, însă nu a dorit să o primească, așadar a fost dată afară din sală. Diana Șoșoacă a sunat la 112 pentru că nu a fost primită în sală, după care a forțat ușa comisiei, păzită de doi angajați ai Senatului, și a intrat cu forța în sală. Aceasta a susținut că „s-a dat ordin” să fie bătută. 

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
FotoJet jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub catalin botezatu dubai png
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
accident brasov
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
eren yilmaz tiktok jpg
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg