Curiozități despre florile de mac

image
Curiozități despre florile de mac: Acestea pot fi folosite drept drog recreaționalfoto: infoturism.ro

Macii, florile roșii care cresc, de obicei, pe câmp, în lanurile de grâu și pe marginea căilor ferate, sunt considerate a fi florile lunii mai. Acestea produc cunoscutele semințe comestibile, dar și uleiul de mac, care poate fi folosit în bucătărie. Iată câteva curiozități despre florile de mac.

Macul este cunoscut pentru proprietățile sale narcotice. Se spune că aceste flori au fost create de zeul somnului, Somnus, pentru a o ajuta pe zeița recoltelor, Ceres, să se odihnească. Aceasta era epuizată după ce și-a căutat fiica rătăcită și nu mai putea să dea rod recoltelor de grâu. Legenda greacă spune că macul a ajutat-o să adoarmă, iar apoi recoltele de grâu au început, din nou, să crească. Aceasta este numai una dintre multele curiozități despre florile de mac.

Specia de mac care poate produce semințe comestibile, Papaver somniferum, a fost utilizată în trecut drept drog recreațional, dar și ca analgezic și somnifer. Această specie crește în estul și în sudul Asiei și în sudul și în estul Europei, și se presupune că este originară din zona mediteraneană. Efectul analgezic și halucinogen este una dintre cele mai cunoscute curiozități despre florile de mac.

Curiozități despre florile de mac: Se spune că macii s-au născut din sângele vărsat de eroi

Una dintre cele mai inedite curiozități despre florile de mac spune că, în timpul războaielor conduse de Napoleon, după ce soldații care au decedat în lupte au fost înmormântați, au apărut niște flori roșii deosebite. Acestea creșteau mai ales în zona mormintelor soldaților și aveau o culoare sângerie, iar din acest motiv se crede că au răsărit din sângele soldaților eroi care și-au dat viața în războaie.

Curiozități despre florile de mac: Românii cred că macul „s-a trezit” de Paști

O poveste românească spune că odată, în Sâmbăta Mare, toate florile din grădinile oamenilor erau înflorite, mai puțin macii, care în acea perioadă erau albi. Una dintre numeroasele curiozități despre florile de mac spune că în acea noapte, în seara de Înviere, după ce lumea a ieșit bucuroasă din biserică spunând tradiționalul „Hristos a înviat!”, macul „s-a trezit”, și, rușinat de isprava lui, s-a făcut roșu.

cub silvia chifiriuc png
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
colaj coolio png
cub acident avioane Heathrow Londra
FotoJet jpg
Foto Fb politia Romana
Coreea de Nord FOTO Shutterstock
image
image
image
image
arsenie boca icoana jpeg
colaj   manea  vietnam  captura video jpg
icoana maicii domnului din manastirea sfantul teodor 9 jpg
testare COVID
Remus Dobra, preotul mort în accidentul de pe autostradă. Sursa foto: Observator
irina tanase si liviu dragnea