Curs CHF îngheţat la 1,88 lei, într-un proces cu OTP Bank

shutterstock tribunal justitie jpeg
Foto: Arhivă Click!

O instanţă a Tribunalului Bucureşti a decis îngheţarea cursului francului elveţian (CHF) la valoarea de 1,88 lei, cât era la data semnării contractului de credit al unui client OTP Bank, anunţă paginadebanci.ro. Decizia nu este definitivă, însă reprezintă o premieră, obligând banca să recalculeze ratele de la contractarea împrumutului şi până la sfârşitul perioadei de contractare şi să plătească reclamantului sumele achitate în plus.

Iată şi un împrumutat fericit! Tribunalul a decis ca o româncă să-şi plătească de acum creditul în franci la un curs de 1,8894 lei, cât era la data acordării. Mai mult, instanța obligă banca să plătească reclamantei sumele achitate în plus în temeiul contractului de credit, rezultate din diferenţa de curs valutar valabil de la momentul efectuării fiecărei plăţi şi cursul valutar valabil de la data semnării contractului, sume la care urmează să se calculeze si dobânda legală aferentă, calculată de la data încasării fiecărei sume nedatorate şi până la achitarea integrală a acestora de bancă, anunţă Mediafax.

Instanţa a mai constatat şi caracterul abuziv al unei clauze privind comisionul de acordare (6.359 CHF) şi a decis ca banca să îl restituie, plus dobânda aferentă.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă poate constitui un precedent pentru zecile de procese intentate de români împotriva băncilor.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub larisa iordache png
cub andreea banica animat gif
horoscop ( FOTO pixabay )
andreea esca si alexia eram
7 front elvetianca pensiune jpg
BeFunky collage (22) jpg
Copii din Africa bucurandu se ca au apa FOTO facebook Stefan Mandachi jpg
Sajjad2 jpg
image
image
image
image
foto 1   privire oras shutterstock 674347609 jpg
proteste   profimedia 0727331327 jpg
rapper rus   mrwalkie Instagram  jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg