Curs valutar pentru 1 aprilie. Moneda Euro, a șasea zi în scădere

Ultima actualizare:

În fiecare zi, Click! vă oferă cursul de referință pentru principalele valute de pe piață (euro, dolarul american, lira sterlină sau francul elvețian), precum și cotația gramului de aur. Iată ce valori a anunţat Banca Naţională a României în şedinţa de la ora 13, din 1 aprilie!

Click! vă aduce zilnic cursul de referință pentru principalele valute de pe piață
Click! vă aduce zilnic cursul de referință pentru principalele valute de pe piață

Cursul de referință al monedelor străine este anunțat de BNR în fiecare zi, de luni până vineri, după ședința de la ora 13.00. Până la acea oră sunt valabile cotațiile zilei precedente. Sâmbătă și duminică, toate tranzacțiile se fac la valorile stabilite în şedinţa de vineri.

Curs valutar 1 aprilie 2022, pentru euro

Moneda Euro traversează o perioadă neagră. Aceasta se află la a șasea zi consecutivă de depreciere, fiind cotată de către Banca Națională Română la valoarea de 4.9454 lei. Moneda Uniunii Europene n-a mai înregistrat o creștere de pe data de 24 martie, când a fost cotată la valoarea de 4.9490 lei.

Curs valutar 1 aprilie 2022, pentru dolar

Dolarul american trece, spre deosebire de euro, printr-o perioadă mai bună. Astăzi, 1 aprilie, acesta a fost cotat de către Banca Națională a României la valoarea de 4.4763 lei, după o altă zi în care acesta a înregistrat o creștere. 

Curs valutar 1 aprilie 2022, pentru franc elveţian

Francul elveţian a atins vineri, 1 aprilie, valoarea de 4.8439 lei. La fel precum dolarul american, francul elvețian a înregistrat două zile consecutive de creșteri, ziua anterioară fiind cotat la valoarea de 4.8196 lei. 

Curs valutar 1 aprilie 2022, pentru lira sterlină

Vineri, 1 aprilie, lira sterlină a înregistrat ă altă creștere în raport cu leul românesc. Astăzi, fiind cotat la valoarea de 5.8762 lei per unitate. Ziua anterioară, moneda Regatului Unit a înregistrat prima creștere după un timp îndelungat. 

Cotația pentru un gram de aur

Luna trecută, războiul din Ucraina a aruncat în aer cursul aurului. Pe 24 februarie, un gram de aur era cotat de BNR la 280.2920 lei, cea mai mare valoare din august 2021 încoace. Ulterior, valoarea metalului nobil s-a mai stabilizat, iar vineri, 1 aprilie, un gram de aur era cotat cu 278.4974 lei, în creștere față de ziua anterioară. Cursul minim a fost înregistrat pe 5 martie 2021, când gramul de aur s-a vândut cu 223.0612 lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net