Dacia a devenit vehicul istoric! Vezi câte maşini au scăpat de casare

image
Toate maşinile mai vechi de 30 de ani pot fi declarate automobile istoricefoto: Arhivă

Tot mai mulţi români preferă să restaureze bătrâna Dacie a familiei decât să o ducă la fier vechi.

Anul trecut, 75 de automobile istorice din această marcă au primit atestatul de vehicul istoric şi au intrat în clubul Retromobil Club România. Potrivit 0-100.hotnews.ro, proprietarii lor au ales să le cureţe de rugină şi să le restaureze, în loc să le dea la REMAT.

Cele mai multe Dacii intrate în club, 55 la număr, sunt modelul 1300. Urmează ca popularitate Dacia 1100 cu 15 exemplare, Dacia 1310 cu patru şi o Dacia 2000. Campioane la atestări sunt Bucureştiul şi judeţele Prahova, Satu Mare, Mureş, Suceava şi Braşov.

Ce maşini româneşti pot fi astestate ca vehicul istoric

Atestarea ca vehicul istoric presupune ca automobilul să fie în stare bună şi fără modificări, cu excepţia consumabilelor.

“Ne bucurăm că, de la an la an, creşte interesul pentru automobilul naţional, dar şi dorinţa posesorilor de a acorda o a doua şansă acestor maşini, lăsându-le în mâna unor şoferi mai tineri”, spune Ovidiu Măgureanu, preşedintele secţiei Dacia Clasic a Retromobil Club România.

“Este interesant că există interes şi în rândul celor care, practic, nu au apucat să copilărească în acest automobil, ci pur şi simplu îl iubesc pentru ceea ce este. Suntem siguri că istoria va fi dusă mai departe şi că aceste autoturisme nu vor fi uitate”.

În Retromobil Club România pot intra toate automobilele mai vechi de 30 de ani, care nu mai sunt acum în fabricaţie. Secţia Dacia Clasic poate primi, aşadar, modele precum Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia 1310 şi Dacia 2000.

george simion port popular jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
laura cosoi jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
dana nalbaru noua piesa2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock
colaj kate middleton jpg