Dai un SMS şi călătoreşti cu RATB

Ultima actualizare:

Regia de transport bucureşteană introduce de mâine plata serviciului de transport cu ajutorul unui SMS. Bucureştenii care călătoresc cu mijloacele de suprafaţă, dar nu au abonamente pe liniile RATB, pot trimite un mesaj la 7456, cu textul A.

Numărul scurt e disponibil în reţelele Orange şi Vodafone. Călătorii pot achiziţi­­o­­na un abona­­ment va­­labil o zi, la preţul de 9,6 lei (TVA inclus). Plata poate fi efectua­­tă de pe orice tip de telefon mobil şi nu e nevoie ca acesta să fie apropiat de aparatul instalat în vehicul.

În câteva secunde de la trimiterea mesajului, călătorii vor primi un cod care confirmă efectuarea tranzacţiei. Pentru a justifica plata serviciului de transport, călătorii trebuie să păstreze SMS-ul pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului.

„Dorim să venim în sprijinul călătorilor, oferindu-le un nou instrument de plată accesibil, rapid şi comod. Aceasta e o altă etapă pe care RATB o parcurge în cadrul unui program mai amplu de optimizare a ofertei de transport şi de creştere a calităţii serviciilor oferite publicului călător", afirmă directorul RATB, Viorel Popescu. Plata prin SMS nu-i avantajează pe bucureştenii care efectuează mai puţin de 7 plimbări cu RATB în decursul unei zile. În Capitală, costul unei călătorii este de 1,3 lei.

1.500 de validări pe lună, la metrou

Sistemul de plată prin SMS a fost implementat încă din luna ianuarie a acestui an în şapte staţii de metrou (Universitate, Gara de Nord, Grozăveşti, Piaţa Victoriei, Timpuri Noi, Petrache Poenaru şi Politehnica).

Conform datelor companiilor de telefonie, lunar se înregistrează 1.500 de validări la aparatele amplaste în staţii. Din luna februarie, serviciul de plată prin SMS funcţionează şi în cazul parcării din Piaţa George Enescu. Însă, bucureştenii preferă vechea metodă de plată a parcării.

«Nu apuc să merg de banii ăştia»

Alexandru Răduţoiu, 27 de ani: Ideea e bună, dar mi-ar fi plăcut să pot alege câte călătorii să cumpăr. Nu mi se pare ok să mă forţeze, practic, să achit un abonament de o zi.Teodora Suceveanu, 43 de ani: Nu mă avantajează această modalitate de plată fiindcă eu nu fac decât două călătorii pe zi cu RATB. Nu apuc să merg de banii ăştia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net