De ce s-au răfuit clanurile de romi lângă Craiova. ”I-au ţinut cuţiţul la gât fetiţei mele. A fost măcel"

image
Două familii de romi din Podari s-au războit din cauza unui teren Foto: adevarul.ro

O bucată de teren a fost mărul discordiei între cele două familii de romi din localitatea doljeană Podari, situată la câțiva kilometri de Craiova. Pentru că nu s-au înțeles care este proprietarul de drept al parcelei de 350 mp, romii au scos tot arsenalul și s-au bătut parte în parte.

15 oameni au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova după ce s-au bătut cu bâte, cuţite şi topoare, au devastat mai multe case şi au distrus trei autoturisme. După 24 de ore de audieri, poliţiştii au reţinut trei dintre scandalagii, dar ulterior au fost lăsaţi în libertate, scrie adevărul.ro.

Războiul a avut loc duminică seara între membrii a două familii din Podari, din cauza unui teren de 350 mp. ”Terenul ăsta este al meu. Am acte pe el. Am plătit la Primărie ce trebuia să plătesc. Dar l-au luat cu japca. Au venit cu cineva şi au zis că ei au cumpărat terenul, că e al lor. Apoi au început să ne ameninţe că vom avea belele dacă nu-l cedăm lor. Şi eu nu am vrut”, povesteşte Traian Daniel, bărbatul care susţine că este proprietarul terenului. 

image

Zile în şir s-a încercat purtarea unor aşa zise negocieri, dar fără nici un rezultat. Familia care deţine terenul spune că a fost ameninţată tot timpul. Povestește că în seara de duminică, au fost atacați prin suprindere cu bâte, pietre, cuţite. ”Femeile au luat copiii şi i-au băgat în case, iar noi am încercat să fugim. A fost un adevărat război. Dădeau cu pietre în geamuri, copiii ţipau. Loveau cu sălbăticie. Au distrus toate cele trei maşini care erau parcate în faţa caselor”, povesteşte Dumitru Viorel. ”Eu am luat mai mulţi copii şi i-am băgat în casă. Dar după ce au spart geamurile, au intrat peste noi. I-au ţinut la gât cuţitul fetiţei mele. A fost măcel. Feţiţa a avut curaj să meargă afară doar când au venit mascaţii”, a povestit una dintre femei. Romii atatacţi au sunat disperaţi la 112 şi au cerut ajutor. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, care au reușit să calmeze spiritele. 

”Şi-au spart singuri casele şi maşinile”  

De cealaltă parte, familia adversă pare a fi condusă de Fluturel Luţă, poreclit Calo. Acesta susţine că ar fi cumpărat parcela cu pricina: ”Terenul este aproape de casa mea. Nu chiar l-am cumpărat, mi l-a donat cineva. Şi ei s-au supărat când le-am spus. Noi nu i-am atacat. Ei au venit peste noi. Ei au început. Şi-au spart singuri casele şi maşinile. Eu doar le-am zis să ne împăcăm, dar ei nu au vrut”. Varinata este susținută de toți membrii familiei lui Calo: ”Aşa e, noi n-am făcut nimic. Nu ne-am dus peste ei. Singuri au făcut acolo dezastru, ca să se dea vina pe noi.”.

Imediat după scandal, 15 oameni din ambele tabere au fost duşi la spital pentru acordare de îngrijiri medicale, dar nici unul nu a necesitat internare. La Poliție, au fost audiaţi toţi cei implicaţi în scandal şi s-au luat şi primele măsuri. Trei dintre membrii familiei acuzată de atac, inclusiv Fluturel Luţă, zis Calo, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În seara zilei de 1 septembrie, magistraţii au dispus ca aceştia să fie cercetaţi sub control judiciar. Zona unde a avut loc scandalul este monitorizată în continuare de poliţişti. Un echipaj stă în permanenţă în apropiere de casele familiei care a fost atacată.  

Citește și: 

Dolj. Război cu topoare, bâte și coase între două familii din Livezi

Război cu pistoale, bâte şi topoare pe străzile unui oraş din Vaslui. Două clanuri rome şi-au făcut singure dreptate

charlene printul albert2 jpg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
prigoana fiu jpeg
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png