De unde a luat doctorul Adrian Streinu numele de Cercel. Povestea din spatele numelui celebru

image
Adrian Streinu a preluat numele Cercel în urma căsătoriei

Are 63 de ani și din 1984 are același loc de muncă: este medic la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, din Capitală. O țară întreagă îl știe pe Adrian Streinu Cercel, însă, puțin au idee de ce are două nume de familie. Iată povestea din spatele numelui celebru!

Personaj renumit în lumea medicală, doctorul Adrian Streinu Cercel nu doar că este directorul celei mai renumite clinici de infecțioase din țară, dar, de-a lungul carierei sale, acesta a ocupat și funcții politice.

A fost consilier al ministrului Sănătății, Eugen Nicoalescu și secretar de stat pe timpul Guvernului Boc, în perioada 2009-2012. Totodată, este profesor universitar, președintele Senatului UMF „Carol Davila” Bucureşti, conducător de doctorate și vorbește foarte bine franceza și engleza.

Acesta s-a făcut remarcat la toate epdemiile de gripă cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului: aviară și porcină. Adrian Streinu este numele său, însă, după ce s-a căsătorit, medicul a decis să-i ia și numele soției, Gabriela Cercel.

image
Gabriela Streinu Cercel, soția celebrului doctor

L-a respectat foarte mult pe socrul său, Constantin Cercel, și nu a stat pe gânduri atunci când și-a dat acordul în fața ofițerului stării civile. Acest lucru se întâmpla în urmă cu peste 40 de ani.

Tatăl Gabrielei nu mai trăiește de mulți ani, din 1996, astfel că celebrul medic este capul familiei Cercel. Soția sa este profesor de Matematică, autor de manuale și a fost consilier la Ministerul Educației. Cei doi au împreună două fiice, pe Anca și pe Oana, ambele medici infecționiști la ”Matei Balș”.

Cine este Anca Streinu Cercel, fiica doctorului

Despre Anca, de 40 de ani, mai știm că este căsătorită și că are trei copii. De asemenea, acasta este membru al board-ului editorial Germs încă din anul 2011 și a fost redactor șef timp de aproximativ un an la revista „The Lancet Infectious Diseases”, versiunea în limba română.

image
Anca Streinu Cercel este fiica și colega celebrului doctor infecționist

În plus, a ocupat în perioada 2006 -2009 funcția de preparator la catedra de boli infecțioase din cadrul UMF Carola Davila, iar în perioada 2009 - 2011 a fost asistent universitar tot la catedra de boli infecțioase din cadrul aceleași universități.

Acum face parte din echipa tatălui ei și se luptă cu coronavirusul.

Ce avere are doctorul Adrian Streinu Cercel

Cea mai recentă declarație de avere a lui Adrian Streinu Cercel, de pe site-ul institutului, completată în mai 2019, arată că a câștigat, într-un an calendaristic, peste 380.000 de lei din trei salarii și două activități independente (proprietate intelectuală și comerciale).

Tot de aici aflăm că are un apartament în București, cumpărat în 2009, și un autoturism Skoda din 2018. În declarația sa de avere, în dreptul soției nu este trecut nimic.

image
În declarația de avere din 2010, familia Streinu Cercel apărea cu multe case și terenuri

Asta în condițiile în care în declarația de avere din 2010 cei doi bugetari apăreau cu șapte locuințe moștenite, dintre care cinci apartamente, o casă în sectorul 2 al Capitalei și o vilă în Vlâcea.

Totodată, la rubrica terenuri erau trecute unul în Ilfov, de 7,5 ha, și două în Vâlcea, unul de 1.461 mp, cumpărat în 2000, și altul de 5.800 mp, dobândit prin donație în 2005. Nu se știe ce s-a întâmplat cu toate aceste proprietăți de-a lungul timpului.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/adrian-streinu-cercel-demis-de-nelu-tataru-din-comisia-anti-covid-din-ms-va-fi

https://www.click.ro/news/national/adrian-streinu-cercel-5-gafe-monumentale-perioada-pandemiei-de-coronavirus-0

https://www.click.ro/news/national/planul-lui-adrian-streinu-cercel-pentru-perioada-de-dupa-starea-de-urgenta-batranii-sa

https://www.click.ro/news/national/adrian-streinu-cercel-avertizeaza-sa-stam-casa-10-saptamani-ca-sa-reducem-riscul-de

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
surorile gabor webp
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
foto2 viviana si fetele jpg
FotoJet jpg
livia graur jpeg
livia graur familie jpg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg