De ziua lui, Patriarhul Daniel a fost decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român


    Evenimentul a avut loc joi după-amiaza, la Palatul CotroceniFoto: basilica.ro
Evenimentul a avut loc joi după-amiaza, la Palatul CotroceniFoto: basilica.ro

Joi, la împlinirea vârstei de 70 de ani, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit din partea președintelui Klaus Iohannis Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. Această cea mai înaltă decorație a statului român i-a fost oferită în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.

Ordinul a fost acordat în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională la călăuzirea activității pastorale, misionare, culturale, sociale şi filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în ţară și în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional şi interreligios. „Cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, vă felicit, Preafericirea voastră, și am bucuria să vă ofer cea mai înaltă decorație a statului român. Vă urez la mulți ani, sănătate, rodnicie în misiunea pastorală și în săvârșirea binelui comun”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Cum și-a aniversat Patriarhul ziua de naștere

Prefericitul Părinte Daniel și-a început ziua la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, unde a fost săvârșită o slujbă Te Deum, la finalul căreia s-a citit Actul Aniversar al Sfântului Sinod. După aceea, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhiei s-a organizat un moment aniversar, în timpul căruia au fost prezentate mesaje din partea autorităților de stat, precum și din partea instituțiilor publice.

A fost felicitat și de Papa Francisc

Potrivit agenției de presă Basilica.ro, și Papa Francisc a transmis un mesaj de felicitare Patriarhului Daniel, la împlinirea vârstei de 70 de ani. „Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire peste Preafericirea Voastră și să reverse din abundență darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească. Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credință și în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos. Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune și Vă îmbrățișăm fratern în pacea Domnului”, se arată în scrisoarea semnată de Papa Francisc.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia