Decizie de ultimă oră în cazul lui Vlad Pascu. Șoferul drogat care a provocat accidentul de la 2 Mai rămâne în arest

Decizie de ultimă oră în cazul lui Vlad Pascu! Pe 27 februarie 2024, Tribunalul Constanța a analizat contestația depusă de Vlad Pascu, tânărul care, sub influența substanțelor psihoactive, a cauzat un accident mortal în Mangalia, provocând decesul a doi studenți. Pascu a solicitat să fie plasat în arest la domiciliu pentru a-și putea continua studiile universitare. Tribunalul a emis o hotărâre în acest caz.

Decizie de ultimă oră în cazul lui Vlad Pascu
Decizie de ultimă oră în cazul lui Vlad Pascu

Decizie de ultimă oră în cazul lui Vlad Pascu

Cererea lui Vlad Pascu de a fi eliberat din arest a fost respinsă de către instanță ca fiind neîntemeiată. A fost obligat să plătească 600 de lei cheltuieli de judecată către stat. Pascu va rămâne în continuare în detenție, fiind închis la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța. Această decizie a tribunalului vine după ce, săptămâna trecută, pe 22 februarie 2024, instanța a confirmat menținerea stării de arest preventiv pentru tânăr, respingând o altă contestație formulată împotriva unei decizii anterioare a Judecătoriei Mangalia, luată la începutul lunii februarie.

Respinge, ca nefondată contestaţia declarată de Pascu Matei Vlad împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.02.2024 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 4989/254/2023/a8. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Regret toate faptele. Cunosc învinovățirile care mi se aduc și regret faptele. Vreau să subliniez că nu am avut vizibilitate și timp de reacție pentru a putea preveni. Deși s-a speculat că am văzut, că a fost cu intenție, nu a fost cu intenție. Eu veneam din Vamă. Nu scuză că m-am urcat sub influența altor substanțe la volan. Știu că o să fie o pedeapsă cu executare pe baza Legii Anastasia. Eu doar încercăm să ajung spre cazare, nu am luat niciodată în calcul ideea că s-ar fi petrecut o asemenea tragedie pe Drumul Național. Nu mă așteptăm să fie pietoni. Am cerut această schimbare din arest preventiv în arest la domiciliu pentru a putea să-mi pregătesc studiile, vreau să dau la facultate. În arest preventiv nu se pot face studii. Nu ai dreptul la educație, sunt doar câteva activități”, a spus Vlad Pascu în sala de judecată.

Avocații lui Vlad Pascu au încercat să argumenteze în fața judecătorilor, referindu-se la jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) și Curtea Constituțională a României (CCR), care precizează că arestul la domiciliu reprezintă tot o restrângere a libertății individuale. Ei au subliniat că instanța ar trebui să ia în considerare schimbarea măsurii preventive, argumentând că tânărul este judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor.

În aceeași decizie contestată acum la Tribunal, Judecătoria Mangalia a respins solicitările formulate de avocații apărării privind anularea măsurii arestării preventive și înlocuirea acesteia cu o altă măsură preventivă. Indiferent de hotărârea Tribunalului Constanța, aceasta va fi considerată definitivă.

Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și părăsirea locului accidentului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net