Decizie emoționantă a Casei Regale. Deși e în doliu, a acceptat să facă asta de Crăciun

21 decembrie 2017
article img
Regele Mihai a început tradiția Crăciunului la Săvârșin în 2001

Acesta va fi primul Crăciun fără Regele Mihai I. Casa Regală a României a decis să reînnoade tradiția petrecerii sărbătorilor de iarnă la Castelul Regal Săvârșin, unde membrii familiei regale îi vor primi pe Dubașii din Săvârșin, ca de obicei, în ziua de Ajun.

Decizie emoționantă a familiei regale, care se reunește la Săvârșin, pentru primul Crăciun fără Regele Mihai, pentru a reînnoda o tradiție atât de dragă ultimului monarh al României. Regele Mihai și Regina Ana obișnuiau să întâmpine sărbătoarea nașterii Domnului la Castelul Regal Săvârșin, din județul Arad, și să participe la slujba de Crăciun de la biserica din comună.

Crăciunul din 2014 a fost ultimul care i-a găsit pe Rege și pe Regină la Săvârșin, problemele de sănătate ținându-i mai apoi pe cei doi departe de țară.

Familia regală se întoarce, așadar, la Săvârșin, unde va primi o singură ceată de colindători, dată fiind perioada de doliu. Este vorba despre Dubașii din Săvârșin, care vor fi aşteptaţi, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun (24 decembrie 2017), în piaţa cu fântână din incinta satului regal. Dubaşii nu vor cânta urările strămoşeşti, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria regelui Mihai I, în prezenţa familiei regale.

La intrarea pe domeniul regal Săvârşin, cartea de condoleanţe rămâne în continuare deschisă, chiar şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Potrivit reprezentanţilor Casei Regale, familia regală va participa, în dimineaţa zilei de 25 decembrie, la slujba din prima zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună.