Demolare cu scandal la metrou. Proprietarii se opun, poliția a venit la fața locului. "Noi ce facem? Unde mergem?"

Ultima actualizare:

    Evacuarea spaţiilor comerciale a început la staţia de metrou Ştefan cel MareInquam Photos / George Calin
Evacuarea spaţiilor comerciale a început la staţia de metrou Ştefan cel MareInquam Photos / George Calin

E scandal la stația de metrou Ștefan cel Mare! Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început miercuri dimineaţa la staţia Ștefan cel Mare, după cum a anunţat Ministerul Transporturilor. Sindicaliștii se opun însă demolărilor, iar Poliția a venit la fața locului.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform notificării transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi. Primaul sectorul 2 Radu Mihaiu s-a deplasat la fața locului pentru a monitoriza demolarea și a fost întâmpinat de oamenii care au luat în chirie magazinele de la metrou de la sindicatul Metrorex. Oamenii îi reproșează primarului sectorului 2 că este ilegal ceea ce se întâmplă și că vor rămâne pe drumuri. Circulația la metrou este, la această oră, perturbată, iar Poliția a fost chemată la fața locului.

"După 27 de ani, noi ce facem? Unde mergem?"

„Nu aveți bază legală să dărâmați aceste spații. A trimis primăria ceva scris la Poliția metrou? Respectați justiția română! După 27 de ani, noi ce facem? Unde mergem? Altă treabă la primărie nu aveți, nu mai e pandemie acum? Asta vă interesează, să rămână oamenii fără locuri de muncă? Dacă instanța nu v-a dat dreptul să faceți asta, de ce o faceți? Am făcut plângeri pentru Primaria sectorului 2 care va răspunde pentru aceste abuzuri”, i-au reproșat oamenii primarului Sectorului 2. Acesta susține însă că magazinele de la metrou sub construite ilegal. „Este o construire ilegală pentru că nu aveți acte pentru auroizație de construire”, a răspus primarul sectorul 2, Radu Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 spune că chioşcurile de la metrou erau amplasate ilegal

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a fost prezent, miercuri, la staţia de metrou Ştefan cel Mare, unde a început desfiinţarea chioşcurilor, el declarând că acestea nu au autorizaţie de construire şi îngreunează ieşirea în caz de incendiu. "Nu există nicio autorizaţie de construire dată nici de Sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare, aceste construcţii sunt amplasate ilegal în Sectorul 2. Înţeleg şi există un raport al Metrorex că îngreunează inclusiv ieşirea în caz de incendiu şi aseară Poliţia Locală a suspendat activitatea acestor agenţi economici şi, de asemenea, am dat o dispoziţie pentru desfiinţarea lucrărilor construite ilegal", a spus Radu Mihaiu, potrivit Digi24.

"Eu sper să finalizăm astăzi, depinde cum ne mişcăm şi cu evacuarea mărfii. Cred că astăzi se finalizează la staţia de metrou Ştefan cel Mare, posibil şi Pipera şi mă aştept ca, până la finalul săptămânii, să eliberăm şi Piaţa Iancului, acestea fiind singurele trei staţii de metrou din Sectorul 2 unde există construcţii amplasate ilegal", a precizat Radu Mihaiu.

Citește și:

VIDEO Demolarea chioșcurilor de la metrou a început la stația Ștefan cel Mare

2 aprilie, termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net