Detalii scandaloase în cazul furtului din creşe. O combină frigorifică, găsită acasă la șefa creșelor

7 decembrie 2021
article img
Educatoarele furau din mâncarea și produsele de igienă destinate copiilor

Anchetatorii au stabilit că, pentru a avea liber la furat, angajatele din creșe cotizau cu sume de bani și mici atenții la Angelica Fodor, directorul Centrului Creşe din municipiul Ploiesti.

De altfel, Angelica Fodor a fost reţinută, luni, pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie şi delapidare.

În acelaşi dosar au fost reţinute şi alte patru persoane, toate angajate ale creşelor din Ploieşti.

Poliţiştii care au făcut perchezițiile la domiciliile educatoarelor și la sediile creșelor au fost şocaţi să vadă cât de mult au putut fura angajatele unităţilor de învăţământ. „Aveau podul plin”, susţin surse apropiate de anchetă, fiind găsite cantităţi impresionante de alimente, dar şi produse de igienă (detergenţi şi dezinfectanţi) sau cafea, precum şi aparatură electrocasnică.

Angajatele găteau mâncare pentru șefi din alimentele copiilor

Potrivit unor surse, la domiciliul şefei creşelor a fost găsită inclusiv o combină frigorifică nouă, care avea încă eticheta cu desintatarul: Centrul Creşe Ploieşti.

Mai mult, se apre că o parte dintre angajatele din creşe nu aveau studiile necesare pentru a anagajate în pozițiile respective, motiv pentru care ar fi cotizat periodic la şefi şi chiar ar fi acceptat să le facă mâncare pentru acasă din alimentele copiilor.

În total, sunt 16 suspecţi în cauză, cu funcţii de conducere, dar şi de execuţie, dintre care cinci au fost reţinuţi, urmând ca procurorii să ceară instanţei luarea unor măsuri preventive.

Citește pe Adevarul.ro reacția primăriei Ploiești în acest caz.