Directorul şi-a angajat toată familia la Electrica

Ultima actualizare:

    Dumitru Dănilă a mai fost director la  Electrica Focşani în  perioada 2000-2010
Dumitru Dănilă a mai fost director la Electrica Focşani în perioada 2000-2010

A profitat de funcţia de director pe care a avut-o până în 2010 şi le-a oferit locuri de muncă, pe bani mulţi, rudelor şi prietenilor. Acum, Dumitru Dănilă li se alătură, din nou, fiind repus în funcţia de director.

La Sucursala de Distribuţie Electrica Focşani nepotismul este în floare. Începând cu 1 noiembrie, Dumitru Dănilă a fost repus în funcţia de director al Electrica, funcţie pe care a mai deţinut-o şi în perioada 2000-2010. Grija cea mai mare a lui Dănilă, în ultimii ani, a fost să-şi pună la adăpost întreaga familie, propunând angajări pe bandă rulantă.

Aşa se face că şeful Electrica le-a oferit celor două fiice posturi bine plătite în instituţia pe care o conduce. Fiica cea mare, Alina Ţicu, a fost pusă şef peste Serviciul Financiar, iar mezina Ioana Dănilă lucrează pe post de economist lângă biroul tatălui său. Dumitru Dănilă a avut grijă şi de viitorul său ginere, Dragoş Ursu,  pe care l-a angajat ca inginer în societate. Lista neamurilor continuă cu sora lui Dănilă, Georgeta Topor, care lucrează ca subinginer, iar nepotul său, Cosmin Topor, este inginer la Electrica Distribuţie.

O ultimă rubedenie, Costel Stoica, vărul lui Dănilă, îşi plimbă zilnic şeful cu maşina, fiind încadrat ca şofer. Familia lui Dumitru Dănilă este numeroasă în cadrul companiei, însă angajaţii de aici spun că Dumitru Dănilă se bazează în societate şi pe alţi numeroşi oameni de încredere. În ciuda insistenţelor noastre, şeful Electrica Focşani nu a răspuns la telefon pe tot parcursul zilei de ieri.

La nivelul consiliului de administraţie al companiei Electrica Muntenia Nord toate aceste lucruri nu se cunosc, sau cel puţin aşa lasă de înţeles cei care hotărăsc soarta companiei. „Nu este în competenţa noastră să verificăm ce angajări se fac la nivelul unei sucursale. De acest lucru răspunde directorul sucursalei", ne-a spus Angelica Bobe, membră a echipei manageriale a Electrica Muntenia Nord şi, în acelaşi timp, consilier în Ministerul Economiei.

Postul în care a fost numit Dumitru Dănilă a fost aproape să fie adjudecat de un personaj cu pile sus-puse, Ion Diaconiţă, nimeni altul decât unchiul secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Cătălin Chiper.

Diaconiţă a trebuit să se mulţumească însă cu poziţia de adjunct al lui Dănilă, respectiv inginer şef, pentru că nu a lucrat nici o zi în sistem. „Este strigător la cer ce s-a întâmplat. Diaconiţă nici nu ştie ce este aceea o instalaţie electrică. Acest post presupune coordonarea întregii activităţi energetice la nivel de judeţ. Sunt lucruri care nu se învaţă nici într-o lună, nici într-un an", ne-a spus un angajat al Electrica Focşani sub protecţia anonimatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net