Doar transplantul îl poate salva pe Bogdan

Ultima actualizare:

    Bogdan (10 ani) suferă de HLH, o boală ce  impune transplant medular
Bogdan (10 ani) suferă de HLH, o boală ce impune transplant medular

Un suflet mic şi nevinovat are nevoie de ajutorul nostru. Bogdan Dranga nu a împlinit încă 11 ani, dar a aflat ce poate însemna nedreptatea crudă a sorţii. O boală cumplită l-a făcut prizonier într-o cameră de spital, iar singura şansă la viaţă a puştiului este transplantul medular.

La 9 august 2003, o mămică îşi împlinea cel mai mare vis, acela de a avea un copil... Bogdan le-a umplut casa şi sufletele de bucurie părinţilor, însă, fericirea nu avea să dureze mult. La doar 9 luni, băieţelul a ajuns la spital cu febră.

Pentru că starea copilului nu se ameliora au urmat analize peste analize, iar părinţii au făcut turul spitalelor din Capitală. Mai mult, au trecut graniţa în Germania şi Ungaria, însă nimeni nu a reuşit să pună un diagnostic pentru suferinţa micuţului.

Cu o imunitate deficitară, puştiul capta des microbi sau viruşi, dar asta nu l-a împiedicat să se bucure de copilărie, să meargă la grădiniţă sau la şcoală. În fatidica zi de 13 februarie 2014, Bogdan a primit un diagnostic nemilos: HLH, o boală extrem de rară, ce impune transplant medular, intervenţie foarte costisitoare.

De atunci puştiul se luptă pentru viaţă la Institutul Clinic Fundeni. Aici, este înconjurat de dragostea părinţilor şi are parte de toată grija medicilor. Trupul lui firav e brăzdat zilnic de ace, i-a fost montat un cateter şi suportă cu stoicism chimioterapia. Împarte camera de spital cu mama lui, care-l veghează neîncetat.

Atunci când nu mai are putere să lupte, o încurajează Bogdan: "Ai să vezi că o să mă fac bine! O să merg acasă, o să mă joc, o să pictez şi o să mă duc la şcoală". Puştiul e un luptător, însă pentru a câştiga bătălia cu boala are nevoie de ajutorul nostru. Transplantul medular este singura lui şansă la viaţă, iar părinţii lui Bogdan trebuie să strângă cât mai repede banii necesari pentru intervenţia care le-ar salva copilul.

Puteţi face donaţii pentru Bogdan în următoarele conturi deschise pe numele Anula Dranga, la Raiffeisen Bank:CONT RON - RO06 RZBR 0000 0600 0709 3895CONT USD - RO31 RZBR 0000 0600 1269 4904CONT EUR - RO15 RZBR 0000 0100 1497 4452Cont PayPal: anuladranga1@yahoo.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net