Doi tineri din Mehedinți au furat mâna unui cadavru pentru că nu puteau să-i scoată inelul de pe deget. Ce pedeapsă au primit


    Mormântul asistentei medicale a fost profanat în noaptea de 23/24 noiembrie 2020Foto: adevarul.ro
Mormântul asistentei medicale a fost profanat în noaptea de 23/24 noiembrie 2020Foto: adevarul.ro

Doi indivizi din comuna Pătulele au și-au aflat o primă condamnare după ce au fost judecați că au furat mâna unui cadavru. Aceștia au fost acuzați de profanare de morminte.

Fapta s-a petrecut în anul 2020, la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba despre mormântul unuei asistente medicale care a murit în 2015 într-un accident de circulaţie. Cornelia Raicu avea doar 28 de ani când a şi-a pierdut viaţa. Aceasta a fost înmormântată în cimitirul din localitate.   

„Mi-au spus că i-au luat mâna cu totul, cu brăţara şi inelul”   

Familia femeii decedate a aflat de la polițiști că sicriul fusese deschis. „Ne-am trezit cu poliţia la uşă şi ni s-a spus că mormântul fiicei mele a fost profanat. Ne-au întrebat câţi bani am pus în sicriu, cu ce bijuterii am înmormântat-o. Nu mai ştiam nimic, câţi bani i-am pus, i-am pus parcă între 50 şi 100 de lei, mai mult nu, a avut un colier, cercei, brăţară şi un inel. Mi-au spus că i-au luat mâna cu totul, cu brăţara şi inelul. Este groaznic, cresc cele două fetiţe ale fiicei mele, îmi este cumplit de greu, cum să se întâmple una ca asta...”, spunea în luna decembrie, distrusă de durere, mama femeii decedate, conform adevarul.ro

Condamnați la 11 luni de închisoare       

Cei doi tineri, ambii în vârstă de 19 ani, după ce au luat inelul și brățara, au aruncat mâna femeii într-o gură de canal. Chiar unul dintre ei s-a dat de gol, povestindu-le totul unor vecini, în timp ce consumau un pahal cu alcool.

Așa au intrat pe fir polițiștii și au demarat cercetările. Indivizii şi-au recunoscut fapta şi au arătat unde aruncaseră mâna cadavrului. Au fost imediat reţinuţi şi, ulterior, deferiţi justiţiei. Magistraţii de la Judecătoria Vânju Mare au dispus condamnarea celor doi tineri la 11 luni de închisoare. 

Nemulțumiți de hotărârea judecătorilor, procurorii au făcut apel. Sentinţa finală în acest dosar se va da în 6 septembrie, la Curtea de Apel Craiova.  

Citește și: 

Presupusul criminal de la Bistriţa-Bîrgăului ar fi dezgropat o bătrână şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu cadavrul

Un bărbat a profanat mormântul lui Arsenie Boca. A fost prins când săpa o groapă

Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
Survivor Romania webp
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
miri nunta jpeg
image
image
image
image
image
image
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg