Dosar șoc în Alba. Un polițist trebuia să primească un apartament pentru a ajuta un deținut să evadeze

Ultima actualizare:

Banul corupe chiar și pe cei puși să apere legea și să verifice la respectarea ei. Un polițist din Alba a fost reținut după ce în schimbul unor sume de bani, i-ar fi făcut mai multe favoruri unui bărbat aflat în centrul de arest preventiv. Mai mult, cei doi negociau o evadare în schimbul unui apartament.  

Polițistul corupt a oferit bunuri contra cost detinutului
Polițistul a primit bani pentur a aduce un telefon în celulă suspectului. Foto: cluj24.ro

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în colaborare cu procurorii DIICOT anchetează activitatea infracțională a două persoane acuzate de luare de mită, dare de mită și introducerea ilegală de telefoane mobile într-un centru de reținere și arestare preventivă. Unul dintre suspecți este agent de poliție în Alba, conform surselor din DIICOT. 

Detalii din ancheta polițistului corupt de la IPJ Alba 

Polițistul din Alba este acuzat că, în perioada mai-septembrie 2024, ar fi primit mită de la un deținut, constând în sume de bani și alte bunuri, în schimbul introducerii ilicite a unui telefon mobil într-un centru de arest preventiv. Conform cluj24.ro, deținutul i-ar fi promis agentului contravaloarea unui apartament de două camere pentru a-l ajuta să evadeze.  

Ce spun procurorii DIICOT 

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai –septembrie 2024, una dintre persoane, aflate într-un centru de detenție i-ar fi dat agentului de poliție, prin intermediul unei alte persoane cercetate (pe parcursul a trei întâlniri) 1.500 de euro, 5.000 de lei și 2.000 de lei în schimbul cărora acesta din urmă i-ar fi remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier cu care intenționa să creeze un spațiu în care să ascundă telefonul mobil. 

În același interval de timp, persoana aflată în stare de arest preventiv i-ar fi promis agentului de poliție contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze”, se arată într-un comunicat DIICOT Cluj preluat de sursa citată. 

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română și a altor structuri de combatere a criminalității organizate. În total, la operațiune au participat polițiști și jandarmi din mai multe județe, inclusiv Alba, Dolj și Cluj. 

Ce a decis Tribunalul Cluj 

Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre persoane și măsura arestului la domiciliu față de polițistul corupt, pentru 30 de zile, în acord cu solicitarea formulate de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. Agentul de poliției este cercetat pentru luare de mită și introducerea de telefoane mobile în detenție.

În plus, polițstul trebuie să poarte o brățară electronică de supraveghere. Șefii agentului au transmis că el va fi suspendat din funcție. Cercetările continuă și față de alte două persoane aflate deja în arest preventiv, suspectate de instigare la săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și dare de mită. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net