Două stații de metrou din București, inaugurate după 27 de ani de lucrări


    Bucurestenii au putut vizita șantierul celor două stații în august 2016, în cadrul unui eveniment organizat de Metrorex
Bucurestenii au putut vizita șantierul celor două stații în august 2016, în cadrul unui eveniment organizat de Metrorex

Cele mai așteptate stații de metrou din București, Laminorului și Lac Străulești, la care se lucrează din decembrie 1989, vor fi deschise publicului larg vineri, în jurul orei 14.00. Oficialii Metrorex și ai Ministerului Transpoturilor vor organiza un eveniment cu ocazia inaugurării.

Magistrala a IV-a de metrou (Gara de Nord – Străulești) este acum completă. Ultimele două stații rămase în lucrări de amenajare după anul 2011, Laminorului și Străulești, vor fi deschise vineri în prezența ministrului transporturilor și a șefilor companiei Metrorex. Secțiunea de metrou Laminorului – Străulești are o lungime 2,1 kilometri. Proiectul de investiții mai cuprinde și o stație-depou și o parcare la Străulești. Legătura dintre noile stații se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulație. Lucrările pentru extinderea Magistralei a IV-a au început în anul 2013 și au costat 1,11 miliarde lei, proiectul beneficiind de finanțare din fonduri POS-T și POIM.

Magistrala a IV-a de metrou a fost începută încă din decembrie 1989, însă, din cauza evenimentelor de atunci lucrările au fost stopate. Șantierul a fost reluat după 1990, însă în scurt tip proiectul a rămas fără finanțare. Abia în 1997, Ministerul Transporturilor a accesat un împrumut de la Banca Europeană de Investiții pentru continuarea proiectului. La 1 martie 2000 a fost inaugurat un tronson al acesti magistrale, între Gara de Nord și 1 Mai. Unsprezece ani mai târziu aveau să fie puse în funcțiune alte două stații, Jiului și Parc Bazilescu. Alți șase ani au fost necesari pentru terminarea ultimelor două stații, Laminorului și Străulești.

Magistrala a IV-a de metrou are o lungime de 6,1 km și opt stații (Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivița, 1 Mai, Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului, Lac Străulești).

George Burcea in Wednesday jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
cub daniel onoriu png
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
image
image
image
image
image
image
Uniunea Europeană FOTO via News
Andrei Gîrjob jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg