Ea creează păpuşi din macrameuri! Cum arată operele de artă ale Loredanei: „Meşteresc şi noaptea”

Pasiune mai puţin obişnuită! Loredana Gavriliu, din Târgu Jiu, confecţioneză păpuşi din macrameuri. Gorjeanca de 43 de ani s-a inspirat din filmuleţe postate pe YouTube, apoi şi-a dezvoltat propriile tehnici. “La o păpuşă lucrez cam două ore”, povesteşte Loredana pentru adevarul.ro.

Loredana Gavriliu  îşi prezintă creaţiile  la un târg de profil. Foto: Facebook / adevarul.ro
Loredana Gavriliu îşi prezintă creaţiile la un târg de profil. Foto: Facebook / adevarul.ro

Loredana Gavriliu are 43 de ani şi adoră să realizeze păpuşi. „Am început în luna decembrie a anului trecut, cu ornamente pentru bradul de Crăciun. Reacţiile oamenilor m-au convins să merg mai departe. Păpuşile sunt făcute din macrameuri şi din bumbac. Ca să le confecţionăm, cumpărăm suluri de macrameuri. Facem mânuţele, picioruşele, părul şi gentuţa din macrameu. Faţa este realizată dintr-o bilă din lemn“, dezvăluie creatoarea din Târgu Jiu.

A învăţat să confecţioneze păpuşile cu ajutorul filmuleţelor postate pe YouTube, după care şi-a dezvoltat propriile tehnici. Ea lucrează chiar şi câteva zile la realizare unei păpuşi cu caracteristici speciale. „La o păpuşă lucrez cam două ore, dar la o comandă durează şi mai multe zile, fiindcă trebuie să discut cu persoana care face comanda“, explică Loredana. La realizarea unei păpuşi utilizează pistolul de lipit şi placa de păr. De asemenea, foloseşte fixativ.

Fotografii: Facebook / adevarul.ro
Fotografii: Facebook / adevarul.ro

De obicei, păpuşile din macrameuri sunt solicitate de cei care doresc să ofere un cadou inedit. Loredana mărturiseşte că a primit şi unele cereri neobişnuite: „Mi s-a propus să creez păpuşă cu o înălţime de 1,70 metri, dar nu am putut să onorez această comandă. Suntem contactaţi şi primim diferite comenzi, cum ar fi după chipul fiicei sau după un anumit personaj. De curând, un medic pediatru rezident la un spital din Viena a cerut ceva special: o păpuşă cu un pian în detaliu şi cu un citat“.

Dacă ar putea, Loredana ar petrece toată ziua în micul atelier amenajat în camera fetiţei sale. „Sute de păpuşi am făcut până acum şi simt o mare bucurie când le realizez. Pur şi simplu, aş lucra non - stop la păpuşi. Meşteresc şi noaptea, când urmează să plecăm la târguri. Atelierul este în camera fetiţei“, adaugă ea. De altfel, olteanca este ajutată mereu de fiica sa, în vârstă de şapte ani, care poate deja să confecţioneze de una singură o păpuşă.

Fetiţa Loredanei,  mândră de una dintre  jucăriile la care a lucrat. Foto: Facebook / adevarul.ro
Fetiţa Loredanei, mândră de una dintre jucăriile la care a lucrat. Foto: Facebook / adevarul.ro

«Ochii sunt oglinda sufletului»

Loredana merge cu creaţiile sale la târgurile din ţară şi a fost mulţumită de reacţiile vizitatorilor: „Am fost pentru prima dată la un târg de profil în martie, iar oamenii au fost încântaţi. Am fost sfătuiţi să mergem în continuare la târguri“. Jucăriile sunt speciale şi reprezintă viziunea creatoarei. „Nu avem gură la păpuşile noastre. Aşa le văd eu. Ochii sunt oglinda sufletului şi trebuie să fie reprezentaţi“, încheie Loredana. Ea a  înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) denumirea „AleArtizan - Păpuşi din Macrame“, cu care poate fi găsită pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bataie intre doctorite jpg
muraturi freepik png
crestere salarii jpg
mihaela bilic instagram jpg
toma gheorghe cel mai batran criminal in serie din romania jpg
prosoape jpg
crizanteme istock jpg
vegetables 5992673 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net