Ea e prima femeie din Armata Română care a condus un detașament în Afganistan

14 februarie 2017
simeon stalpnicul png
Mirela Ivașcu,prima femeie locotenent care a condus o misiune în AfganistanFoto: Sorin Ghica

În zilele noastre, Armata nu mai este un domeniu rezervat doar bărbaților. În ciuda faptului că femeile continuă să fie considerate „sexul slab”, tot mai multe dovedesc că pot fi cel puțin la fel de puternice ca bărbații. este cazul locotenentului Mirela Ivașcu, prima femeie care a condus un detașament românesc de poliție militară în Afganistan.

Mirela Ivașcu a condus în Afganistan Detașamentul International Military Police (IMP), rotația a IV-a, dislocat la Bagram, timp de șapte luni, informează Adevărul. Marți, 14 februarie, ea și colegii săi au revenit în țară unde li s-a pregătit o ceremonie de bunvenit la sediul Batalionului 265 Poliție Militară „Tudor Vladimirescu”.

În ciuda faptului că este femeie, Mirela admite că s-a bucurat de sprijinul colegilor care niciodată nu au tratat-o diferențiat din cauza diferenței de sex.

„A fost o experienţă deosebită, în special pentru că a fost prima misiune. Iar pentru structurile de poliţie militară a fost o oportunitate pentru a demonstra că în acest batalion sunt susţinute şi promovate valorile care definesc Armata Română. Nu a fost o presiune, a fost o onoare. M-am bucurat de sprijinul celorlalţi poliţişti militari din detaşament care au încercat şi au reuşit de fiecare dată să nu îmi acorde un tratament diferenţiat doar pentru că sunt femeie. Partea cea mai grea a fost integrarea, fiind prima misiune pentru mine. Cu ajutorul colegilor, cu foarte multă comunicare şi având în vedere că mai mult de jumătate din militarii detaşamentului au mai participat la misiuni într-un teatru de operaţii, cu ajutorul lor, cu sprijinul şi experienţa lor, am reuşit şi noi, cei care ne-am aflat la prima misiune, să ne integrăm foarte repede“, a precizat Mirela Ivaşcu, conform sursei citate.La ceremonie, tânăra locotenent a fost întâmpinată de mama sa care a venit de acasă, de la Pechea, județul Galați, pentru a-și vedea fiica și pentru a o îmbrățișa: „E bine că e sănătoasă. Sunt foarte mândră de ea. Eu am fost de acord să plece acolo, dar tatăl ei mai puţin. Am avut emoţii, dar acum s-a întors acasă şi e bine. E mezina familiei, mai are trei surori şi un frate, dar ea e singura care a vrut să meargă în Armată. M-am rugat la Dumnezeu să se întoarcă sănătoasă“, a declarat mama Mirelei, Dumitra Ivașcu.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
bobonete jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
ambulante londra jpeg
1 telefon png png
kate middleton jpg
646x404 jpg
image png
apple 1853337 1280 jpg