Ei văd, în fiecare an, parada de la înălţime

simeon stalpnicul png
Constantin Grigore şi Mugur Damian au zburat cu elicoptere IAR 330 Puma la parada de 1 Decembrie

Participă în fiecare an la parada de 1 Decembrie, dar niciodată nu au auzit muzica de fanfară, nu au fluturat steguleţe, nu le-au făcut cu mâna militarilor care defilează pe sub Arcul de Triumf. Ei au văzut totul din altă perspectivă – de undeva de sus, din aer.

Căpitan comandorul Constantin Grigore este unul dintre cei mai vechi piloţi militari de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Are 54 de ani, iar ultimii 31 şi i-a petrecut la manşa elicopterelor. Din 1996 şi până în prezent nu a ratat nici măcar o paradă militară de 1 Decembrie. La toate a participat din aer. “În primii ani zburam la Alba Iulia, iar din 2003 zbor la parada de la Bucureşti. Se vede minunat de sus. Dar, sincer, mi-am dorit dintotdeauna să simt şi atmosfera de jos, să fiu în mulţime, să aud muzica, uralele. O să-mi rezerv această plăcere cu nepoţeii, când voi ieşi la pensie”, promite Constantin Grigore, pilot cu 5.000 de ore de zbor la activ.

simeon stalpnicul png
În drum spre Arcul de Triumf

Şi colegul lui mai tânăr, locotenent comandorul Mugur Damian (37 de ani), îşi petrece dimineţile de 1 Decembrie la 100 metri deasupra paradei de la Arcul de Triumf. „De 10 ani particip la defilare din elicopter. Cred că într-un singur an nu s-a zburat din cauza condiţiilor meteo. Am apucat să văd parada din public o singură dată, în urmă cu 11 ani. Dar pot să spun că se vede mai bine de sus”, a declarat Mugur Damian, la întoarcerea la bază. Pilotul a ţinut să precizeze că de fiecare dată îi dedică zborul de Ziua Naţională fostului său coleg şi prieten Ştefan Dragnea, care şi-a pierdut viaţa în 2010, în urma unui exerciţiu militar la Fundata, când elicopterul lui s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteo.

simeon stalpnicul png
Aşa au participat piloţii militari la parada de 1 Decembrie

Ieri, 11 elicoptere IAR 330 Puma au trecut pe deasupra Arcului de Triumf, în jurul orei 11.40. Grigore şi Mugur au fost fiecare la manşa unui aparat de zbor.

simeon stalpnicul png
Iată cum s-a văzut parada de la înălţimeFoto: Inquam Photos
Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (22) jpg
cub andreea banica animat gif
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub larisa iordache png
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Andrei Viorel Artean il felicita pe Denis Alibec dupa un penalty obtinut FOTO Sport Pictures
image
image
image
image
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu