El a cumpărat Dacia lui nea Vasile, bărbatul care a emoționat întreaga Românie. De ce a plâns după ea

Videoclipul viral al săptămânii trecute l-a avut în prim-plan pe un român care a emoţionat o ţară întreagă plângând după ce şi-a vândut Dacia pe care o avea de 34 de ani. „Adevărul” l-a descoperit pe cumpărător şi a prezentat povestea lui. 

Gheorghiţă Alexe  şi nea Vasile  au devenit  buni prieteni. FOTO: Adevărul
Gheorghiţă Alexe şi nea Vasile au devenit buni prieteni. FOTO: Adevărul

Peste 300.000 de aprecieri şi zeci de mii de comentarii a strâns filmuleţul postat de noul proprietar al maşinii în momentul în care a cumpărat Dacia de la nea Vasile. Pe numele său Gheorghiţă Alexe, bărbatul care a achiziţionat Dacia 1310 TLX, model fabricat pentru piaţa din Ungaria, este un colecţionar de autoturisme retro şi deţine 15 Dacii în hala sa din Braşov. Dar, deşi s-a stabilit în oraşul de sub Tâmpa, el e originar din comuna buzoiană Vadu Paşii. A mărturisit pentru „Adevărul” că l-a abordat pe nea Vasile în traficul din Braşov, în timp ce acesta ducea maşina la ITP. „I-am spus să nu o mai ducă, pentru că i-o cumpăr şi mă voi ocupa eu de ITP.

A spus că nu are de gând să o vândă, că trebuie să vorbească cu familia mai întâi. L-am convins abia după ce l-am dus la hala cu maşini retro pe care le-am achiziţionat în timp şi a realizat că Steluţa, aşa cum îşi botezase Dacia, ajunge într-o colecţie deosebită”, a declarat Gheorghiţă Alexe pentru „Adevărul“. Ulterior, tânărul şi-a argumentat solicitarea de a cumpăra Dacia 1310 spunându-i proprietarului că e pasionat de maşinile vechi. „Nu regret că am vândut maşina, numai că ceva s-a rupt în noi. A fost ca şi copilul nostru”, a declarat la finalul tranzacţiei bărbatul de 74 de ani.

Fostul proprietar a plâns  când a vândut-o
Fostul proprietar a plâns când a vândut-o

Filmuleţul care prezenta momentul despărţirii lui nea Vasile de Dacia lui a înduioşat o ţară întreagă şi mulţi au crezut că a vândut-o pentru a face rost de bani. De aceea, s-a propus organizarea de chete pentru răscumpărarea maşinii. Noul proprietar spune însă că mesajul a fost înţeles greşit. „Domnul Vasile a fost chiar bucuros să afle că maşina sa ajunge într-o colecţie, alături de alte 14 bijuterii marca Dacia. I-am şi spus că-i las o dublură a cheii pentru a merge când vrea cu maşina. S-a legat o prietenie frumoasă între noi şi avem de gând să pornim câteva proiecte împreună. La anul vom face turul României cu Dacii, iar domnul Vasile o va conduce pe Steluţa sa”, a promis Gheorghiţă Alexe pentru „Adevărul”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net