El este preotul care lucrează ca instructor auto. Cum a ajuns să se angajeze

Ultima actualizare:
Părintele Sorin  Diaconescu
Părintele Sorin Diaconescu

A găsit o soluţie ca să-şi suplimenteze veniturile! Un preot gorjean s-a angajat ca instructor auto. Sorin Grigore Diaconescu are 45 de ani şi este paroh în satul Voiteştii, care aparţine de comuna Bălăneşti. Având în vedere că are o parohie mică, îi rămâne mult timp liber, mai ales de la începutul pandemiei.

Preotul Sorin Grigore Diaconescu dezvăluie că ideea de a face şi altceva decât să slujească la biserică i-a venit de nevoie, adică din dorinţa de a mai câştiga un bănuţ. Părintele recunoaşte că salariul de la parohia cu 360 de enoriaşi este insuficient pentru a avea o viaţă decentă. „Având în vedere numărul mic al enoriaşilor, veniturile nu sunt consistente. Se organizează una sau două cununii religioase pe an şi două - trei botezuri. Înmormântările depăşesc zece pe an“, explică preotul.   


    Părintele Sorin  Diaconescu
Părintele Sorin Diaconescu

«Nu mi-e frică de muncă»

Prin urmare, n-a stat cu mâinile în sân şi a obţinut atestatul de instructor auto în toamna anului trecut, iar la începutul acestei luni s-a angajat cu o jumătate de normă la o şcoală de şoferi din Târgu Jiu.  „Parohia mea este mică şi am timp liber. Am căutat să mă angajez, dar nu acceptau decât cu normă întreagă de lucru. În plus, a intervenit şi pandemia”, povesteşte părintele pentru adevarul.ro.

“Mi-am dorit să fac ceva în plus, dar nu ştiam ce. Nu mi-e frică de muncă. M-am angajat la şcoala de şoferi «Copilot», pentru că au acceptat să lucrez «part-time». M-am îndreptat către această profesie deoarece îmi place să conduc şi să le ofer sfaturi celor tineri, astfel încât să-mi aduc contribuţia în comunitatea în care trăiesc. Am obţinut şi categoriile C şi CE, aşa că pot spera să ajung la un alt nivel: să devin instructor pentru cei care doresc să fie şoferi profesionişti“, explică Sorin Diaconescu.     

Preotul a mers până acum pe traseu cu ceilalţi instructori pentru a se obişnui, iar de săptămâna viitoare va avea primii doi cursanţi pe care să-i pregătească. „Deocamdată, enoriaşii din parohie nu ştiu despre această nouă activitate. O să-i informez şi nu cred că vor avea ceva împotrivă”, mai spune preotul.    

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net