Elev din Cluj, dat afară din liceu pentru că are părul „indecent de lung”


    Tânărul din imagine a fost privat de educație pentru simplul fapt că ar avea părul prea lung, pentru gustul directorului școliiFoto: Facebook
Tânărul din imagine a fost privat de educație pentru simplul fapt că ar avea părul prea lung, pentru gustul directorului școliiFoto: Facebook

Un elev din Cluj-Napoca a devenit cunoscut pe rețelele de socializare după ce a povestit întâmplarea halucinantă prin care a trecut. El a fost scos de director de la ore și apoi din incinta instituției de învățământ pentru simplul motiv că are părul prea lung.

Tânărul implicat se numește Tudor Helgiu, potrivit contului său de Facebook, unde și-a relatat întâmplarea nefericită. El a povestit că atunci când a ajuns în curtea școlii, acolo se mai aflau vreo 20-25 de elevi care aveau barbă sau părul lung, informează Digi24.

”Salut! Dacă ai puțin timp liber, te invit să citești această "frustrare" a mea față de sistemul de învățământ din România, iar dacă ai acceași părere, te invit să dai un share mai departe.

"Astăzi, eram la ora de chimie, stăteam liniștit și îmi vedeam de treaba mea, deodată intră marele Dom' Director la mine în clasă. Din cauza părului meu "indecent de lung" am fost scos de la oră, ajungând în curte mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din școală (băieți) cu păr lung sau barbă așteptând să fim scoși din școală. Da, ați citit bine, pentru că avem părul lung sau barbă am fost scoși din perimetrul liceului."

"Singurul lucru pe care pot să-l spun e că mă bucur că am ajuns în secolul XXI, unde capacitatea ta psihică încă este determinată după cum te îmbraci, respectiv cum arăți”, scrie elevul pe pagina sa de Facebook. 

În apărarea sa, Tudor a invocat mai multe articole din Legea Educației Naționale, în care se stipulează că elevii nu trebuie discriminați, iar „idealul educațional al școlii românești constă în dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a individualității umane, în formarea personalității autonome și în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea și dezvoltarea persoanlă.”

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub anamaria prodan png
cub cristina spătar png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg
ciprian pian duduianu jpg
viteza austria politia jpg
Vladimir Putin jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
FotoJet jpg