Elevii de la "Dinu Lipatti", în concert extraordinar la Filarmonica de Stat din Belarus

image
Elevii de la "Dinu Lipatti" au cântat pe scena de la Minsk Foto: arhivă personală

Performanţă uimitoare pentru elevii de la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din sectorul 4. 30 de e tineri muzicieni au susținut pe scena Filarmonicii de Stat din Republica Belarus un concert extraordinar, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Orchestra de suflători a colegiului, singura de acest gen din țară, alături de muzicieni ai Colegiului Național “M.I. Glinka” din Minsk,  a susținut un program exclusiv de muzică românească, interpretând într-un mod original, acorduri celebre din opere ale lui George Enescu, Tiberiu Brediceanu, sau Grigoraș Dinicu.

Evenimentul din Minsk, Capitala Republicii Belarus, a fost inițiat și organizat de Ambasada României din Belarus şi finanţat de primăria sectorului 4.

“Elevii noștri au fost buni ambasadori culturali ai României, mai ales acum, în an centenar. Efortul nostru a fost mic pe lângă talentul lor și dragostea pentru muzică și artă. Primăria Sectorului 4, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ și prin Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”, a suportat din bugetul propriu cheltuielile legate de transportul tinerilor muzicieni”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

image
Elevii de la Dinu Lipatti au urcat pe scena Filarmonicii de Stat din Belarus

Cât a costat deplasarea la Minsk a elevilor de la "Dinu Lipatti"

Costurile de transport au fost de  aproximativ 300 de euro pentru fiecare membru al delegației care se află la Minsk în perioada 14 – 21 noiembrie 2018.Cheltuielile de cazare și masă ale delegației au fost asigurate de către Colegiul Național “M.I. Glinka”, din Minsk, în cadrul unui parteneriat încheiat de cele două instituții de învățământ. “Cele două colegii au interpretat împreună două melodii, una românească și una din Belarus, făcând schimb de dirijori. A fost un adevărat spectacol. Suntem mândri de elevii noștri, care au reprezentat cu cinste România și au făcut cunoscute muzica și cultura românească pe scena din Minsk”, a declarat directorul general al Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ, Ana Maria Mocăniță.

Citeşte şi:

În Anul centenar 2018: Proiectul:” Biserici ale Bucureștiului” a fost demarat

Câţi bani fac minorii din showbiz. Click! îţi spune câte alocaţii câştigă pe oră adolescenţii talentaţi EXCLUSIV

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (14) jpg
Te cunosc de undeva Foto Antena 1 jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg