eMag, Samsung, Flanco și Altex, amenzi uriașe! Ce nereguli s-au descoperit

Consiliul Concurenței a constatat în urma unei ample anchete că între patru firme renumite a existat o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării telefoanelor mobile și a televizoarelor. „Cooperativa” ar fi funcționat în perioada 2019-2021.

bani webp

Dante International (eMag), Altex România, Flanco Retail și SEROM (Samsung Electronics România) au fost amendate de Consiliul Concurenței cu suma totală de 123 milioane de lei. Potrivit Consiliului Concurenței, firmele s-ar fi înțeles în privința prețurilor de revânzare a produselor Samsung, televizoare și telefoane mobile, ceea ce a dus la restricționarea concurenței, la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit preţuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare şi telefoane mobile.

Cea mai mare amendă a fost plătită de către cei de la SEROM, adică Samsung Electronics România, 75,44 milioane de lei. Altex a fost sancționată cu 21,3 milioane de lei, eMag (Dante International) cu 20,3 milioane de lei, în timp ce Flanco a scăpat mai „ieftin”, fiind amendată cu doar 6,22 milioane de lei.

Indiciile care au stat la baza declanşării investigaţiei au inclus şi informaţii primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă, un instrument prin intermediul căruia se pot aduce în mod anonim în atenţia autorităţii încălcările Legii concurenţei. Platforma poate fi accesată la https://report.whistleb.com/ro/consiliulconcurentei.

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net