Fă cadouri simple gazdei de Revelion!
Mergi la petrecere în noaptea dintre ani? Eşti invitat de rude sau prieteni să sărbătoriţi împreună Revelionul? Nu te poţi duce cu mâna goală! Trebuie să cumperi un cadou pentru gazde. Noi avem câteva idei care te vor ajuta să alegi darul potrivit.
De Revelion nu se fac cadouri scumpe, însă gestul contează. Ştii cum să faci un cadou pentru o astfel de sărbătoare? Uite câteva sfaturi pentru a-ţi impresiona gazdele.
Cumpără obiecte pentru casă
Sunt căutate obiecte pentru casă precum o vază, un set de pahare, o lumânare parfumată sau o floare în ghiveci.
Poţi face o surpriză plăcută cumpărând un coş cu dulciuri, un vin sau o bătură fină. Decoraţiunile specifice anotimpului sunt, de asemenea, binevenite.
Ce să eviţi
Nu cumpăra parfumuri, cosmetice, îmbrăcăminte sau animale! Nu e cazul la o asemenea aniversare. Lasă astfel de cadouri pentru serbarea zilei de naştere sau a onomasticii.
Uite ce produse găseşti prin magazine
Cum să împachetezi cadoul
Pentru un aspect cât mai plăcut, cadourile se împachetează în cutii colorate, decorate de sărbătoare. Hârtia care înveleşte cadoul trebuie să fie şi ea decorată cu motive de iarnă, iar fundiţa întotdeauna roşie.
De asemenea, nu trebuie să lipsească pungile fantezie! Cadoul se oferă într-o pungă pe mărimea lui. Evită să aduci un cadou într-o pungă mai mare sau mai mică decât cutia în care este ambalat.
Tradiţii de Anul Nou în lume
La cumpăna dintre ani, tradiţia spaniolilor este de a mânca douăsprezece boabe de strugure. Obiceiul este menit să asigure fericirea în următoarele 12 luni din anul care începe.
În Japonia, Anul Nou este cea mai importantă sărbătoare, fiind simbolul renaşterii. La miezul nopţii de 31 decembrie, templele budhiste trag clopotele de 108 ori, în încercarea de a expulza cele 108 feluri de slăbiciune umană.
Francezii mai numesc ajunul Anului Nou şi Sfântul Silvestru, zi în care se servesc multe feluri speciale de mâncare şi băutură, dintre care pateul de ficat de gâscă şi şampania sunt nelipsite.
Anul Nou coincide, în Grecia, cu Festivalul Sfântului Vasilet, unul dintre fondatorii bisericii ortodoxe. Una dintre mâncărurile tradiţionale care se serveşte este Vassilopitta sau prăjitura Sfântului Basil.
O monedă de argint sau de aur este introdusă în momentul în care se coace prăjitura, iar cine o găseşte în bucata sa va avea noroc în anul următor.
În timpul celebrării „Anului Vechi», ecuadorienii ard figurine realizate din lemn sau ziare, obiecte care simbolizează distrugerea vechiului şi a evenimentelor neplăcute care au avut loc în anul care tocmai s-a încheiat. Deseori, figurinele reprezintă şi oameni politici detestaţi.
În Canada, în ziua de 31 decembrie este timpul pentru „baia ursului polar".Canadienii de toate vârstele înoată în apa aproape îngheţată
Populaţia Olandei este obişnuită să aprindă brazii de Crăciun pe străzi. Focul are scopul de a îndepărta vechiul şi a ura bun venit noului an.