Revoltător! «Fabrica de bani» de la Spitalul Judeţean din Ploieşti

După scandalul creşelor, în Prahova apare un nou caz revoltător, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploiești. Un brancardier şi un instalator, mână-n mână cu şefa de la Resurse Umane, au pus la punct “afacerea” angajărilor pe bani. Primii doi sunt cei care au organizat şi reţeaua “Vaccinării la chiuvetă” din Prahova.

Brancardierul, intermediar  între clienţi şi directoarea  de la Resurse Umane. Foto: Facebook
Brancardierul, intermediar între clienţi şi directoarea de la Resurse Umane. Foto: Facebook

Florica P., şefa Biroului Resurse Umane de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, este urmărită penal într-un dosar de corupţie. Anchetatorii vizează modul în care se făceau angajările în cea mai mare unitate medicală din Prahova.

Procurorii au făcut percheziţii atât în biroul directoarei, cât şi la domiciliul acesteia, unde ar fi găsit importante sume de bani, zeci de parfumuri scumpe, băuturi fine şi cutii cu bomboane. În acelaşi dosar sunt cercetate şi alte persoane, printre care un instalator şi un brancardier, care apar şi în ancheta privind reţeaua de vaccinări fictive de la centrul din comuna prahoveană Valea Călugărească, descoperită de procurori în acest an.

Bijuterii, parfumuri şi băuturi fine 

Şefa serviciului Resurse Umane de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești e urmărită penal pentru luare de mită, în legătură cu primirea unor foloase pentru angajarea unor persoane în cadrul unităţii medicale.

Ea e cercetată sub control judiciar, măsură dispusă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. De pe 29 octombrie, ziua percheziţiilor, ea n-a mai venit la serviciu şi nici n-a mai răspuns la telefon nimănui din conducerea spitalului.

Din acest motiv i s-a desfăcut contractul de muncă, după cum precizează doctorul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Florica P. ar fi trebuit să iasă la pensie la începutul anului viitor. Surse judiciare au precizat că, la percheziţii, poliţiştii au descoperit sume mari de bani la domiciliul directoarei, aceştia având nevoie de câteva ore să numere toate bancnotele găsite.

La percheziţii ar fi fost  găsite sume impresionante
La percheziţii ar fi fost găsite sume impresionante

Se vorbeşte despre 60.000 de euro şi peste 100.000 de lei, dar şi despre multe bijuterii, arată adevarul.ro. Complicii Floricăi P. sunt un brancardier şi un instalator, care intermediau accesul la şefa HR din Spitalul Judeţean de Urgență Ploiești.

Procurorii au apelat la interceptări telefonice pentru a proba suspiciunile, iar dialogurile par a fi relevante. Cei doi sunt acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă, fals informatic şi uz de fals şi au fost plasaţi în control judiciar. Angajările la Spitalul Judeţean contra unor sume de bani nu se referă la medici, ci doar la personalul tehnic, mediu sau TESA, potrivit surselor citate.

Implicaţi în «Vaccinarea la chiuvetă»

Brancardierul şi instalatorul de la SJU, complicii Floricăi P., au dezvoltat şi alte “afaceri”. Ei au creat o reţea de clienţi pentru centrul de vaccinare de la Valea Călugărească, unde se acordau certificate europene care atestau imunizarea împotriva COVID-19, deşi vaccinarea nu se realiza în realitate.

Instalatorul şi brancardierul aranjau contra unor sume de bani, în jur de 150 de euro, vaccinări fictive pentru zeci de persoane. De multe ori, nici nu era nevoie de prezenţa la centru. Erau aduse copii ale actelor de identitate, numărul de telefon şi o adresă de mail, iar asistentul introducea datele în sistem şi obţinea certificatul. Serul destinat respectivei persoane era apoi aruncat, fenomen numit “Vaccinare la chiuvetă”.

Acesta e spitalul unde au fost  semnalate fapte de corupţie
Acesta e spitalul unde au fost semnalate fapte de corupţie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net