Fabrica din România care face concedieri masive. 1000 de angajați vor fi trimiși în șomaj tehnic

Șantierul Naval Mangalia se vede nevoit să trimită peste 1000 de angajați în șomaj tehnic, o măsură drastică care a fost luată ca răspuns la dificultățile financiare și tehnice pe care le traversează în această perioadă. Această veste vine la doar câteva săptămâni după ce compania a solicitat intrarea în faliment, fiind îndatorată în mod semnificativ, cu datorii în valoare de 160 de milioane de euro.

Șomaj tehnic. Foto: arhiva.
Șomaj tehnic. Foto: arhiva.

Viitorul pare incert pentru cei afectați de această decizie drastică

Potrivit sindicatului "Navalistul", prelungirea Contractului Colectiv de Muncă până în martie 2025 a fost agreată cu conducerea șantierului, cu promisiunea reluării negocierilor în ianuarie. Aceasta ar putea aduce speranțe pentru angajați, însă viitorul pare încă incert pentru cei afectați de această decizie drastică.

Conducerea șantierului, confruntată cu presiunea datoriilor și cu întârzierile majore în proiecte, a explicat necesitatea acestei măsuri. Chiar dacă există perspective pentru semnarea unor proiecte importante în anii următori, acestea nu vor aduce beneficii imediate, odată cu implementarea lor, amânându-se cel puțin până în 2025.

Deși au fost eforturi de îmbunătățire a infrastructurii șantierului și de menținere a moralului angajaților, intrarea în șomaj tehnic a devenit inevitabilă. Această măsură, deși dureroasă, este văzută ca o necesitate pentru asigurarea supraviețuirii șantierului în această perioadă critică.

Olandezii au cerut falimentul companiei

Conflictul dintre grupul Damen Olanda, care deține 49% din acțiunile șantierului, și Șantierul Naval Mangalia, precum și cu statul român, a dus la exacerbarea situației. Olandezii, dezamăgiți de gestionarea afacerii, au solicitat falimentul companiei, având de recuperat o sumă substanțială.

Această situație marchează un moment de cotitură pentru Șantierul Naval Mangalia, care se confruntă nu doar cu provocările financiare și cu cele tehnice, ci și cu implicațiile sociale ale deciziilor sale. În timp ce luptă să își revină, speră că negocierile viitoare și potențialele proiecte îi vor oferi o șansă de redresare și de revenire pe piață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
tsunami spania jpg
pensionari jpg
curatenie geamuri istock jpg
canicula 40 de grade EPA EFE jpg
Agrigento sicilia italia jpg
jeleuri droguri cta jpg
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net